Hakutulokset:

Jos tämä ei ole sitä mitä etsit, yritä etsiä uudelleen.

Maakunnista

TasteSavo.fi -Gastronomy of Kuopio region

Tastesavo.fi -sivusto on pohjoissavolaisen gastronomian ja ruokamatkailuosaamisen näyteikkuna Millaisia mielikuvia pohjoissavolainen ruoka sinussa herättää? Huomaatko heti miettiväsi kalakukkoja, lihapiirakoita ja muikkuja – vai kenties mieleesi tulevat mainetta valtakunnallisestikin niittäneet huippuravintolat tai ruokatapahtumat? Pohjoissavolaiseen gastronomiaan sen kaikessa monimuotoisuudessaan sinut tutustuttaa uusi...

Maakunnista

Makuvankkuri tuo paikalliset tuotteet lähelle

Pohjois-Karjalassa aloittaa maaliskuussa Makuvankkuri-lähiruokamyymäläauto, jonka kyydissä on yli neljänkymmenen paikallisen tuottajan tuotteita. Makuvankkuri kiertää 27. maaliskuuta alkaen vakioreitit, noin kolmekymmentä pysäkkiä, sekä osallistuu toreille, markkinoille ja tapahtumiin. Idea Makuvankkurin perustamiseen lähti kauppias Teemu Virrantalon perheeltä, jossa vitsailtiin aamiaispöydässä, että isästä...

Maakunnista

Ruokariihessä puitiin Pohjois-Pohjanmaan elintarvikealaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa Oulussa järjestettiin 15.11.2017 maakunnan elintarvikealan kehittämispäivä. Tilaisuus toi yhteen noin 50 elintarvike- ja teknologia-alan yritysten sekä tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden edustajaa. ELY:n hanketreffien ja rahoitusinfon jälkeen paneuduttiin elintarvikealan yritysten tarpeisiin Ruokariihessä, joka toteutettiin Pohjois-Pohjanmaan elintarviketalouden strategian 2017-2025 hengessä Elintarvikealan...

Artikkelit

Mallasjäännöksestä ruuaksi

Kiertotalous on Suomessa kehittynyt lukuisissa yrityksissä toimintamalliksi, mutta mitä se käytännössä voi tarkoittaa? Kiertotalousajattelussa tuotteen tai materiaalin elinkaarelle ei ole päätepistettä, vaan se palautuu uudelleen kiertoon joko samassa elinkaaressa tai osana toista tuotetta tai materiaalia. Kiertotaloutta ja sen mahdollisuuksia on...

Artikkelit

Saariston lähiruoka keskiössä Matka 2018 -messuilla

Visit Turun koordinoima Finnish Archipelago tarjosi ruoan ystävälle saaristolaisia maistiaisia ja Turunmaa oli tietenkin hyvin edustettuna omien herkkujensa kera. Aiempina vuosina Helsingissä toimiville suurlähettiläille on tarjottu oma cocktail-tyyppinen lounastilaisuus erillisessä kabinetissa. Tänä vuonna suurlähettiläille haluttiin tarjota paikallinen makumatka, ja Finnish...

Uutiset

Elintarvikealan vuosiseminaarissa julkistettiin Ruokafakta-sivusto, kuultiin leipomoalan kuulumisia ja innostuttiin elintarvikeviennin mahdollisuuksista

Anna-Leena Miettinen MMM:sta avasi Elintarvikealan vuosiseminaarin katsauksella Ruokapoliittisen selonteon toimeenpanosuunnitelmaan. Lähiruokayrittäjääkin läheisesti koskettaviin aiheisiin, kuten ruokamarkkinoiden toimivuuden parantamiseen, elintarvikkeiden ja veden viennin edistämiseen sekä lähiruoan pienimuotoisen jalostamisen helpottamiseen tullaan tekemään konkreettisia toimenpiteitä. - Tavoitteisiin pääsemiseksi tarvitaan laajaa viestintäyhteistyötä ja yhteistä...

Uutiset

Lähiruokakilpailuista tuotekehitysapua ja tunnettuutta

Miten suomalaista lähiruokakilpailukenttää voitaisiin kehittää? Palvelevatko kilpailut pienten ja keskisuurten elintarvikeyritysten tarpeita? Miksi yritykset osallistuvat kilpailuihin? Lähiruoan koordinaatiohanke selvitti ruokakilpailujen tarjontaa syksyllä 2017. Kilpailuihin osallistutaan kilpailuhengen, niiden läheisen sijainnin ja vaivattomuuden, saatavan markkinointi- ja tuotekehitysavun sekä yrityksen sisäisen hengen kohottamisen...

Uutiset

Lähiruokafoorumissa esillä pientuottajan myynti- ja markkinointityötä tukevia työkaluja

Tilaisuuden avaajana maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä nosti kotimaisen ruokajärjestelmän kärjiksi kaupankäynnin reiluuden, kuluttajien vastuulliset valinnat ja elintarvikeviennin. Nämä myös edellyttävät kotimaista alkutuotantoa. – Onko maailman puhtaimmasta ruuasta ja vedestä saatavilla avainfaktoja, joita ruokajärjestelmän kaikki toimijat voivat hyödyntää tehokkaasti, kysyi...

Uutiset

Eteläisen Suomen hanketreffit 12.4.2018

Lähiruokakoordinaatio kutsuu ruoka-alan hankkeita hanketreffeille 12.4.2018 klo 12 – 15 Helsingin Messukeskuksen Kokoustamoon, seminaaritilaan 204-205. Tilaisuus on maksuton. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan Lähiruoka & Luomu-messujen kanssa (https://kevatmessut.messukeskus.com/messuilla/luomulahiruoka/) ja klo 10 julkistetaan myös vuoden 2018 lähiruokateko. Hanketreffien osallistujat pääsevät seuraamaan myös...

Uutiset

Elintarvikealan vientivalmennuspäivä 9.4.2018

Maksuton vientivalmennuspäivä järjestetään Team Finland -talossa Helsingissä osoitteessa Porkkalankatu 1. Tervetuloa mukaan paikan päälle tai valmennusta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä, jonka linkki julkaistaan www.evira.fi/pkvienti/vientivalmennus -sivulla ennen tapahtumapäivää. Valmennus on suunnattu erityisesti elintarvikevientiä suunnitteleville tai jo vieville pk-yrityksille. Eväitä kansainvälistymiseen...

1 45 46 47
Sivu 46 / 47