Maakunnista

TasteSavo.fi -Gastronomy of Kuopio region

1.4TLukenut

Tastesavo.fi -sivusto on pohjoissavolaisen gastronomian ja ruokamatkailuosaamisen näyteikkuna

Millaisia mielikuvia pohjoissavolainen ruoka sinussa herättää? Huomaatko heti miettiväsi kalakukkoja, lihapiirakoita ja muikkuja – vai kenties mieleesi tulevat mainetta valtakunnallisestikin niittäneet huippuravintolat tai ruokatapahtumat? Pohjoissavolaiseen gastronomiaan sen kaikessa monimuotoisuudessaan sinut tutustuttaa uusi tastesavo.fi -sivusto!

Mielenkiintoa herättävä ruokamatkailumaakunta

Pohjois-Savon maakunta, Kuopion kaupunki elinvoimaisena veturinaan, on herättänyt viime vuosina suuresti mielenkiintoa eri medioissa. Vuonna 2016 kolumbialainen matkabloggaaja Juan Martinez kävi tutustumassa alueeseen, ihastui ensisilmäyksellä, ja kertoi kokemuksistaan koko maailmalle Travellers Buddy -blogissaan. Vuonna 2017 lokakuussa Kuopion alue puolestaan sai eurooppalaisen gastronomisen maakunnan tunnustuksen vuodelle 2020, ensimmäisenä Suomessa! Lisäksi vuosittaiset, ja Suomen ruokamatkailun kärkituotteiksikin valitut SATOA -ruokafestivaalit kesä- ja elokuussa ovat vakiinnuttaneet paikkansa kuopiolaisten, ja myös kauempaa alueelle tulevien kulttuurikulinaristien mielissä. Eikä maakunnan vauhti ruokamatkailun kehittämisen parissa ole hidastumassa!

Tastesavo.fi kokoaa alueen ruokamatkailutoiminnan ”yhden luukun” alle

Tastesavo.fi -sivusto on paikallisen ruokamatkailutoiminnan tiedotusalusta. Sivustolle on merkittävimpien ruokamatkailutapahtumien ja -uutisointien ohella listattu paikalliset lähiruokatuottajat ja ravintolat, lähimmät Reko-renkaat sekä ruoan ja matkailun parissa toimivat tutkimus- ja koulutuslaitokset. Vierailevat eri alojen asiantuntijat kertovat puolestaan blogissa omia näkemyksiä ja kokemuksia pohjoissavolaisesta ruokakulttuurista. Ja kaiken tämän lisäksi sivusto tulee toimimaan myös European Region of Gastronomy – Kuopio 2020 -gastronomisen juhlavuoden tiedotusväylänä.

Kuopion alue – valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta

Tastesavo.fi nimi kumpuaa SATOA-ruokafestivaalien ja European Region of Gastronomy – Kuopio 2020 -kokonaisuuden taustalla olevan ProAgria Pohjois-Savon hallinnoiman Ruokasavo-hankkeen nimestä. Hankkeen tavoitteena on tehdä alueesta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta vuoteen 2020 mennessä. Tie tavoitetta kohti on hankkeen kautta nyt viitoitettu, tampattu ja asfaltoitu. Uskomme vakaasti, että vuonna 2020 alueemme tunnetaan laajasti eri puolella Suomea ja myös maamme rajojen ulkopuolella.

Tätä ainutlaatuista matkaa kunnianhimoista tavoitettamme kohti voi kuka tahansa seurata Tastesavo.fi:n kautta. Sivusto on hankekausista riippumaton tiedotusalusta, jonka toiminnasta hyötyvät ruokamatkailusta kiinnostuneet asiakkaat, yritykset, yhdistykset, matkailijat ja muut ruokamatkailuun liittyvät sidosryhmät. Mitä mieltä sinä olet? Tutustu sivustoon ja kerro meille mielipiteesi! www.tastesavo.fi

Jarkko Kääriäinen
ProAgria Pohjois-Savo ry / Ruokasavo-hanke
jarkko.kaariainen@proagria.fi