Uutiset

Vuoden Karelia à la carte -yritys on valittu

Karelia la carte -verkoston Majatalon Puukarin Pysäkin Anni Korhonen (vas.) ja Karelia à la carte -verkoston pj., yritysasiantuntija Johanna Rinnekari (oik.) luovuttivat kunniakirjan Vuoden Karelia à la carte -yrityksen yrittäjälle Anna-Liisa Karpathakis:ille.
265Lukenut

Kotileipomo Sorsa Oy Liperistä on valittu vuoden 2022 Karelia à la carte -yritykseksi. Leipomo valmistaa perinteisiä karjalanpiirakoita ja sultsinoita sekä yrityksen itse tuotekehittämiä poropiirakoita. Karjalanpiirakat valmistetaan edelleen perinteitä vaalien käsin rypyttämällä. Tuotteita on saatavilla sekä tuoreena että raakapakasteena.

– Aloitimme hyvin pienestä 40 vuotta sitten. Yrityksen alkutaipaleella asiakaskuntamme koostui lähinnä lähikaupoista sekä paikallisista kouluista, eikä kauppaa käyty kuin tuoreilla karjalanpiirakoilla. Vuosien saatossa raakapakastepiirakoiden kysyntä on kasvanut ja tänä päivänä ne ovatkin meidän suurin myyntituotteemme eikä asiakaskuntammekaan rajoitu enää ainoastaan Pohjois-Karjalaan, vaan raakapakastepiirakoitamme saa jo ympäri Suomen, kertoo yrittäjä Anna-Liisa Karpathakis.

Kotileipomo Sorsa kiertää aktiivisesti myös ympäri Suomea messuilla ja muissa tapahtumissa, joissa paistetaan karjalanpiirakoita paikan päällä.

– Tapahtumissa Kotileipomo Sorsa on tehnyt hienosti tunnetuksi myös Liperiä, Pohjois-Karjalaa ja Karelia à la carte -verkostoa. He ovat tehneet karjalaisesta perinteestä merkittävää liiketoimintaa ja ovat nyt myös merkittävä työllistäjä, kiittelee Karelia à la carte verkoston puheenjohtaja, yritysasiantuntija Johanna Rinnekari MKN Itä-Suomesta.

Vuoden Karelia à la carte -yritys valitaan vuosittain ruokamatkailuverkoston yritysten keskuudesta ja sen valitsee verkoston valiokunta. Yli 30-vuotiaassa Karelia à la carte -verkostossa on mukana 52 pohjois- ja eteläkarjalaista yritystä. Ravintolat sekä matkailu- ja elintarvikealan yritykset tekevät yhteistyötä Karelia à la carte brändin alla ja ovat sitoutuneet toiminnassaan paikallisuuteen, karjalaisuuteen, vieraanvaraisuuteen ja luontoarvoihin.

Karjalaiset leivonnaiset maistuivat Karelia à la carte -yritysten juhlassa.

www.kareliaalacarte.fi