Uutiset

Köökki – lisää vastuullista lautaselle

Kuva Pasi Kuronen Liemi & Linssi.
282Lukenut

Mielenkiintoisia ja helppoja reseptejä moneen makuun ja ruokavalioon.

Köökki on kaikille avoin reseptisivusto, jonka tavoitteena on kerätä yhteen herkullisia vegereseptejä niin kotikokeille kuin ruokapalveluille. Köökissä reseptit ovat sellaisia, joilla pyritään lisäämään kasvisten ja kasviproteiinin määrää ruokavaliossa. Resepteissä on käytetty runsaasti kotimaisia kasviproteiineja, joita Suomessa viljellään monipuolisesti: hernettä, härkäpapua, hamppua, kvinoaa ja sinilupiinia. Sivustolla on erilaisia hakutoimintoja, joiden avulla on helppo löytää reseptejä niin arkeen kuin juhlaan sekä eri kasviproteiinien mukaan.

Kotimaisilla kasviproteiineilla tulisi olla ruokavaliossamme keskeisempi rooli. Ne ovat sekä terveyden edistämisen, että ympäristön hyvinvoinnin näkökulmasta kestävämpiä valintoja. Kasviproteiinit ovat moneen makuun sopivia ja edullisia raaka-aineita.

Köökki on kehitetty FoodCrop 2.0 hankkeen voimavaroin, missä pyritään kysyntälähtöisesti lisäämään kotimaisten hiiltäsitovien ja monimuotoisuutta lisäävien kasviproteiinien hyödyntämistä ammattikeittiössä. Hankkeen koordinaattorina toimii Luonnonvarakeskus ja partnereina Turun yliopiston Brahea-keskus, Maanmittauslaitos ja ProAgria Keskusten Liitto ry. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Tutustu Köökki-reseptisivustoon www.kookkireseptit.fi, kokeile uusia ideoita ja lähetä sivustolle omat lempireseptisi!

Kirjoittaja

Mirka Olin
Turun yliopiston Brahea-keskus