Uutiset

Uutta liiketoimintaa elintarvikekuljetuksia ja muita kuljetuksia yhdistelemällä

870Lukenut

Uusi Elintarvikekuljetukset ja niiden yhdistely muihin kuljetuksiin -infograafi auttaa yrityksiä kuljetusten yhdistelyn suunnittelussa. Kuljetuksiin vaikuttavat toimialojen lainsäädännöt ja ohjeistukset, joista infograafiin on koottu keskeisimpiä asioita ja linkkejä jatkotiedon lähteille. Se ei ota huomioon koronaepidemia-ajan poikkeussäädöksiä.

Infograafin kohderyhmänä ovat ammattimaista kuljetustoimintaa toteuttavat tai sen käynnistämistä suunnittelevat pk-yritykset.

– Elintarvikkeiden kuljetustoiminnan aloittamiseen liittyy usein turhaa byrokratian pelkoa. Moni asia on käytännössä yksinkertaisempaa kuin aluksi luuleekaan. Avainasemassa on avoin vuoropuhelu paikallisen elintarvikevalvojan kanssa, joka opastaa yrittäjää alkuvaiheen askelten ottamisessa, kertoo Johanna Mattila Turun yliopiston Brahea-keskuksesta.

Infograafi esiteltiin webinaarissa 28.5.2020, ja sen tallenne sekä esitysmateriaalit on katsottavissa https://maaseudunhankinnat.fi/kuljetusten-yhdistely/

– Kuljetusten yhdistelyssä on kyse monipuolisesti vaikuttavasta asiasta. Siinä on kyse maaseutualueiden yritysten ja asukkaiden arjen sujuvuudesta, elinkeinotoiminnan edellytyksistä, eri palveluiden saatavuudesta ja saavutettavuudesta, rahasta sekä liikenteen päästöistä, summaa Heli Siirilä Vaasan yliopiston InnoLabista.

Infograafi on tuotettu kahden valtakunnallisen hankkeen Maaseudun kuljetusten ja liikkumisen digiboksi (MaasDigiboksi)– sekä Maaseudun toimijoiden hankintaosaaminen vahvaksi (MAHVA) hankkeiden yhteistyönä. Näiden rahoittajana toimii Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma/valtakunnalliset maaseudun kehittämishankkeet.

Elintarvikekuljetuket ja niiden yhdistely muihin kuljetuksiin