Uutiset

Tuoteidea roskakaloista palkittiin: ”Eväset” teki aliarvostetusta raaka-aineesta houkuttelevan

645Lukenut

Valtakunnallisessa Food Business Challenge -innovaatiokilpailussa palkittiin parhaana neljän nuoren restonomiopiskelijan tiimi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Finaalissa oli mukana kaikkiaan kolme ehdotusta:

    • Roskakalojen käytön monipuolistaminen ruokapalvelualalla, joka keskittyi uusiin ruokatuotteisiin aliarvostettuja raaka-aineita hyödyntäen.
    • Moderni maakellari, joka korostaa lähiruokaa ja sesonkiajattelua
    • Laukkalastu – pohjalainen valkosipuliviipale, jossa hyödynnetään uudeksi ruokatuotteeksi 2.laadun raaka-aineita, jotta voidaan minimoida hävikkiä.

Food Business Challenge -ideakilpailussa kisattiin opiskelijoiden parhaista uusista liikeideoista ja innovaatioista ruoka-alalla pellolta pöytään. Tämän vuoden kisaan tuli ideoita kaikkiaan kuudesta eri korkeakoulusta hyvin laajasti eri ruokasektorin vaiheista muun muassa liittyen alkutuotannon neuvontapalveluun, pientuottajatukkuun, erilaisiin digitaalisiin palveluihin ja ruokatuotteisiin. Myös ruuan sosiaalinen ja osallistava puoli oli ideoissa huomioitu, ja koronankin vaikutuksia oli osassa ehditty miettiä.

– Kisan teema ”kestävät ruokaratkaisut” tuli kisaideoissa esiin eri näkökulmista, sanoo Food Business Challengen koordinaattori Soila Huhtaluhta Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Tuomaristo arvosti finalisti-ideoissa muun muassa ekologista raaka-ainehankintaa ja lähiruoka-ajattelua sekä toteutettavuutta, joka varsinkin ruokatuotteissa oli mietitty pitkälle. Ideoilla myös haastettiin nykyisiä toimintamalleja ja katsottiin ajankohtaisia aiheita uudesta näkökulmasta. Voittajatyötä ”Roskakalojen käytön monipuolistaminen ruokapalvelualalla” eli Eväset-tuoteperhettä tuomaristo kehui muun muassa ajankohtaisesta aiheesta, hyvästä tuotteistamisesta ja siitä, että ideaa oli mietitty todella monipuolisesti.

Lisätietoja kilpailusta ja finaalista sekä voittajista