Uutiset

Rahaa jaossa pohjoismaiseen ruoka-alan yhteistyöhön

853Lukenut

Pohjoismaiden ministerineuvosto (PMN) haluaa lisätä ruoka-alan kestävää pohjoismaista yhteistyötä. Sen vuoksi se on avannut aiheesta hankehaun. Haun takaraja on tulevana vapunpäivänä, 1.5.2019 kello 23.59 Tanskan aikaa.

Hakujulistus, -ohjeet ja -lomakkeet on julkaistu englanniksi ja tanskaksi tässä osoitteessa: www.norden.org/en/funding-opportunities/open-call-nordic-cooperation-projects-sustainability-and-new-nordic-food

Viisitoistavuotiasta Ny nordisk mat/ Uusi Pohjoismainen ruoka -ohjelmaa (NNM) toteutetaan pääosin hankkeiden kautta. Tällä kertaa hankkeille on jaossa yhteensä enintään 1 500 000 Tanskan kruunua (noin 200 000 euroa). Hyväksytty hanke voi saada avustusta enintään 600 000 DKK (noin 80 000 euroa).
 
Kyseessä on nk. avoin haku, mutta ministerineuvosto on erityisen kiinnostunut seuraavista teemoista:
julkiset ruokapalvelut: esimerkiksi lastentarhoissa ja kouluissa jne.
pohjoismainen ruokakulttuuri ja uudet pohjoismaiset ruokavaliot: kestävä kehitys ja viestintä
kestävä ruokamatkailu

Hankkeen pitää koskea vähintään kolmea pohjoismaata tai pohjoismaista itsehallintoaluetta (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti). Hankkeen tulee käynnistyä vuoden 2019 aikana ja päättyä 1.5.2021 mennessä. Tarkemmat tiedot hankerahoituksen saamisen muista edellytyksistä, hankkeiden tavoitteista ja kriteereistä on kirjattu hakujulistukseen.

Hakemuksen voi laatia englanniksi, ruotsiksi, tanskaksi tai norjaksi. Hakemus liitteineen pitää toimittaa takarajaan, 1.5.2019, mennessä PMN:n sihteeristöön Mads Frederik Fischer-Møllerille, madmol@norden.org Hän myös antaa hausta tarvittaessa lisätietoja englanniksi tai tanskaksi. Hakijat saavat tiedon hankkeitaan koskevista ratkaisuista kesäkuun puolivälissä.

Seija Ahonen-Siivola, seija.ahonen-siivola@mmm.fi
Suomen edustaja NNM-ohjelman ohjausryhmässä