Artikkelit

Kontiomehu vuoden 2018 Karelia à la carte yritys

1.3TLukenut

Kontiomehu Joensuusta on valittu Vuoden 2018 Karelia à la carte -yritykseksi. Valinta tehtiin 60 Karelia à la carte -verkostoon kuuluvan yrityksen joukosta. Kontiomehu tunnetaan erityisesti alkoholittomista kuohujuomista: lehti-, karpalo-, puolukka- ja mustikkakuohusta. Suuren suosion saanut lehtikuohu on mustaherukan lehdistä valmistettu, Marskin juomanakin tunnettu, hienostunut juhlajuoma. Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta Kontiolahdelta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet. Kullankeltainen lehtikuohu on kerännyt suurta suosiota juoma-arvosteluissa ja noussut arvostetuksi alkoholittomaksi juhlajuomaksi.

Kontiomehu on viime vuosina kasvanut perheyrityksestä seitsemän henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Kesäaikana kausityössä Kiiskisten marjatilalla on noin 20-30 henkilöä. Liikevaihto on kohonnut yli 900 000 euroon. Viime vuonna valmistuneet upouudet toimitilat (800 neliömetriä) sijaitsevat Joensuussa Hallbergintiellä. Yrityksen markkina-alue on koko Suomi. Tärkeimpiä myyntikanavia ovat keskusliikkeet (SOK, Kesko), tukkuliikkeet, Alko ja ravintolat. Kontiomehun tuotteissa toteutuvat erinomaisesti Karelia à la carte -arvot: paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus ja luonto.

– Karelia à la carte -ruokamatkailuverkosto tunnetaan hyvin alan toimijoiden ja myös kuluttajien keskuudessa. Nyt ruoka nähdään tärkeänä osana matkailuelämystä, mistä kertoo myös se, että meillä on Valtakunnallinen Ruokamatkailustrategia, jossa Karelia à la carte on esillä esimerkillisenä toimintatapana ja strategian jalkauttajana, toteaa puheenjohtaja Airi Timonen Karelia à la carte-verkostosta.

Karelia à la carte -verkosto on 27 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu 60 pohjoiskarjalaista elintarvikealan yritystä, matkailuyritystä ja ravintolaa. Karelia à la carte -verkostoa koordinoi ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset ja Karelia à la carte -valiokunta, joka koostuu 12 yrittäjäjäsenestä.

Airi Timonen
airi.timonen@gmail.com
Karelia à la cart -verkoston puheenjohtaja