Uutiset

Yritykset kohtaavat ruoka-alan opiskelijoita useissa syksyn kilpailuissa ja tapahtumissa

425Lukenut

Muutamissa maakunnissa eri puolilla Suomea törmäytetään ruoka-alan opiskelijoita ja elintarvikeyrityksiä yhteen syksyn aikana erilaisin toteutuksin. Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke tukee maakunnallista toimintaa viestinnällä sekä kokoamalla yhteen tuloksia ja käytännön toteutuksen malleja ”Yhdessä opitaan” -hengessä. Alla on muutamia poimintoja maakuntien tulevista opiskelijoiden ja yritysten yhteistyötoimista.

Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 -hanke (KEKO2) järjestää Lähiruokakarnevaalit 28.-29. syyskuuta
yhteistyössä Gradian ja Toivolan Vanhan pihan kanssa. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille keskisuomalaisia lähiruokatuotteita ja yrittäjiä tuotteiden taustalla. Lähiruokakarnevaalien aikana lähiruokayrittäjät ja ruoka-alalle opiskelevat tutustuvat toisiinsa ja tekevät yhteistyön merkeissä paikallista tarjontaa näkyväksi myös suurelle yleisölle.

Tiistaina 28.9. Gradian Priimuksen kampuksella alkutuottajat, elintarvikejalostajat, ammattikeittiöt, kaupan ja tukun edustajat sekä opiskelijat opettajineen pääsevät tutustumaan toisiinsa lähiruokatreffien merkeissä ja keskiviikkona 29.9. Toivolan Vanhalla pihalla kuluttajat pääsevät tutustumaan paikallisiin yrittäjiin ja ruoan reittiin pellolta pöytään sekä maistelemaan keskisuomalaisia aitoja makuja. Tilaisuudessa opiskelijat ovat mukana valmistamassa maisteluannoksia ja verkostoitumassa.

Kuluttajat ruokaTalouden keskiöön -hanke järjestää Varsinais-Suomessa reseptiikkakilpailun oppilaitoksille syksyn aikana
. Mukana on kuusi erilaista varsinaissuomalaista elintarvikealan yritystä ja oppilaitosten luonnontuotteisiin, jatkojalostukseen ja catering-puoleen suuntautuneita opiskelijoita. Kilpailukategoriat muodostetaan yritysten toiveiden pohjalta. Syyskuun alussa järjestettiin oppilaitosten ja mukana olevien elintarvikealan yritysten yhteinen kick off -tilaisuus, jossa yritykset kertoi vat omista toiveistaan ja oppilaitokset mahdollisuuksistaan osallistua eri kilpailukategorioihin.

Ruokeva-hanke järjestää yhdessä Pohjolan Perunan kanssa reseptikilpailun Koulutuskuntayhtymä OSAO:n opiskelijoille Oulun, Limingan/Kempeleen ja Haukiputaan toimipisteissä, jossa laaditaan reseptiikkaa ammattikeittiöiden käyttöön. Kilpailussa etsitään uusia ammattimaisia reseptejä perunanuudelien ja perunahippujen käyttöön. Pohjolan Peruna on mukana myös palkintojen osalta ja yrityksen keittiömestarit osallistuvat kilpailun tuomaristoraatiin.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveriassa järjestetään yritysyhteistyössä Jäätelövankkurin kanssa kilpailu juhlaleivoksesta.

Tapahtumien kautta halutaan innostaa ruoka-alan opiskelijoita lähiruoan mahdollisuuksiin oman maakunnan yritystoiminnassa sekä tarjota aitoja kohtaamisia ja puhetta alan konkreettisista toiveista ja tarpeista tällä hetkellä.