Uutiset

Vuoden 2020 Osta tilalta! -päivän palautekyselyn antia

Osta tilalta! -päivän 2020 kuvakilpailun satoa: Instagram-käyttäjä piusun mukaan tarttuneet ostokset suoraan tiloilta.
773Lukenut

Osta tilalta! -päivää vietettiin 12. syyskuuta viidennen kerran 199 suomalaisella tilalla. Koronavirustilanne näkyi tänä vuonna siinä, että moni tuottaja mietti ilmoittautumista tapahtumaan sen varjolla. Mukana oli kuitenkin lähes yhtä monta tilaa kuin edellisinäkin vuosina. Erityisen paljon tiloja oli mukana Varsinais-Suomesta, Pirkanmaalta, Satakunnasta ja Uudeltamaalta.

Päivän jälkeen tuottajille lähetettyyn palautekyselyyn vastasi 67 tilaa ympäri Suomea. Palautekyselyyn vastanneista tuottajista yli 80 % suosittelisi tuttavilleen osallistumaan päivään tuottajana ja yli 95 % suosittelisi tuttavilleen osallistumaan päivään kuluttajana. Lähes 90 % on myös kiinnostunut itse osallistumaan päivään taas ensi vuonna.

Erityisen tyytyväisiä palautekyselyyn vastanneet olivat tehtyjen ostosten määrään. Yli 85 % vastasi päivänä tehtyjen ostosten vastanneen hyvin tai erittäin hyvin odotuksia. Tyytyväisiä oltiin myös kävijöiden määrään ja näkymiseen somessa.

Päivää järjestettiin taas ahkerasti yhteistyössä tilojen välillä, sillä yli puolet palautekyselyyn vastanneista tiedotti myös muiden tuottajien Osta tilalta! -tapahtumasta ja yli 40 % kokosi useita tuottajia samalle tilalle päivää varten.

– Itse olimme ensimmäistä kertaa mukana ja päivä oli todella onnistunut. Kävijämäärä oli sopiva, nyt ehdittiin juttelemaan kaikkien kanssa ja huomioimaan myös lapset. Paljon saatiin uusia kehittämisideoita ensi vuoteen!, kertoi yksi päivästä annettu avoin palaute.

Päivän aikana järjestettyyn #ostatilalta-kuvakilpailuun tuli yhteensä 189 kilpailukuvaa. Kuvakilpailukuvia voi etsiä kilpailun hashtagilla #elämystilalla Instagramista, Facebookista tai Twitteristä, tai katsoa koosteen Osta tilalta! -päivän Facebook-sivuilta.

Ensi vuonna jatketaan samanlaisissa tunnelmissa lauantaina 11.9.2021. Uusimmat uutiset päivästä saa seuraamalla @ostatilalta Facebookissa tai Instagramissa!

>> Koko vuoden 2020 palautekysely on luettavissa Osta tilalta -päivän nettisivustolla

Teksti
Ellinoora Havaste