Uutiset

Luonnontuotepäivillä jaettiin palkinnot Vuoden luontoyritykselle ja Vuoden luonnontuotetoimijalle

818Lukenut

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry antaa vuosittain tunnustusta ansioituneille luontoyrittäjyyden parissa toimiville yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Tunnustusten saajat valitaan vuosittain yhteistyössä Arktiset Aromit ry:n kanssa. Vuoden 2020 tunnustuspalkinnot jaettiin Luonnontuotepäivien 18.11.2020 verkkoseminaarissa.

Vuoden luontoyritys: LehtoPeat Oy

LehtoPeat Oy on toiminut hoitoturvealalla jo 24 vuotta. Yrityksellä on laaja skaala erilaisia hoitoturve- ja suoveteen tehtyjä tuotteita, joiden raaka-aine kerätään omalta suolta ja kaikki tuotteet valmistetaan Ähtärin päätoimipisteessä. Toiminta on myös laajentunut vuoden 2020 aikana Kokkolaan ja Kurikkaan. Vuoden luontoyritykseksi valitaan alalla ansiokkaasti toiminut ja/tai toiminnallaan luontoalan yrittäjyyttä tuotteineen tai palveluineen merkittävästi esille tuonut yritys. Valinnan tekee Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallituksen nimeämä toimikunta.

Vuoden luonnontuotetoimija: Suomen metsäkeskus

Vuoden luonnontuotetoimija -tunnustus annettiin Suomen metsäkeskukselle ansiokkaasta toiminnasta luonnontuotealan edistämiseksi. Metsäkeskuksen hankkeet ja henkilöstö ovat tulleet vauhdilla mukaan luonnontuotealan kehittämistyöhön niin aluetasolla kuin valtakunnallisesti. Vuosittain jaettavan tunnustuksen valinnan tekee Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallituksen nimeämä toimikunta, johon kutsutaan mukaan Arktiset Aromit ry:n nimeämä edustaja. Ehdokkaita toimikunnalle oli mahdollista esittää perusteluineen avoimella verkkolomakkeella.

Kunniakirja: Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry ja Arktiset Aromit ry halusivat myös antaa Saska Tuomasjukalle / Lapin Maria Oy tunnustusta kotimaisten luonnontuotteiden esilletuomisesta ja menestyksekkäästä tuotekehityksestä. 2009 perustetun mehuyrityksen tuotevalikoima on kasvanut vuosien varrella smuuteilla, glögeillä ja mehutiivisteillä. Käytössä on kotimaiset raaka-aineet ja määrätietoinen näkemys luonnontuotteiden raaka-aineen keruun, käsittelyn, volyymin ja osaamisen vahvistamisesta Suomessa koko arvoketjun osalta.