Uutiset

Kuulumisia European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 -tapahtumista

783Lukenut

Makumittelö – pohjoismainen ruokavalio esiteltynä tosi-tv-kokkikilpailujen tyyliin

Makumittelössä kolme sosiaalisen median vaikuttajaa saivat tehtäväkseen löytää Pohjois-Savon puhtaimmat ja parhaat raaka-aineet. Makumittelössä Lotta Saahko, Janne Kaperi ja Joonas Pesonen pysähtyivät pohjoissavolaisissa kohteissa keräten mukaan metsästä löytämiään ja paikallisilta yrittäjiltä saamiaan raaka-aineita. Näitä raaka-aineita käyttämällä kilpailijat, yhdessä kuopiolaisten keittiömestareiden kanssa, valmistivat pohjoismaisen kolmen ruokalajin ateriakokonaisuuden. Kaikki jaksot ovat katsottamissa TasteSavon Facebook-sivulta, ja sieltä löytyy muun muassa finaalijakso.

Maistuvia lyhytelokuva Pohjois-Savosta

Pohjoissavolaisia lähituottajia, lähiruokaa ja luonnonantimia koskettavasti ja osuvasti kuvaava sekä brändäävä lyhytelokuva julkaistiin lokakuussa. Lyhytelokuva vie katsojat pohjoissavolaisen gastronomian alkulähteille paljastamalla pohjoissavolaisen maukkaan ja monipuolisen alkutuotannon salaisuuden. Savonian Secret YouTubessa  tai Facebookissa #sharethesecret

Euroopan ensimmäisessä European Food Gift –ruokalahjakilpailussa menestystä

Kilpailussa valittiin koko Euroopan parhaat ruoka- ja keittiötavaralahjat, joista kymmenestä neljä tulee Pohjois-Savosta.
Willimaku lahjapakkaus: Willimaku kuusenkerkkäsiirappi, Willimaku voikukannuppu ”kaprikset” ja Willimaku mesiangervokuohujuoma. Iltalypsy Oy
Talwimaku joululahja: Glögitiiviste ja glögimarmeladi. Iltalypsy Oy
Kuopio-hunaja, Virtalan tila
Haapaniemen Valkosipulihauki-säilyke, Haapaniemen matkailu
• European Food Gift-myyntipaikat

Makumatkalle Savon sydämeen

European Region of Gastronomy Kuopio Juhlavuosien 2020-21 ohjelman rungon muodostavat savolaiset tapahtumat ja festivaalit, ohjelma jaksottuu ja rytmittyy luonnon rytmin mukaisille teemaviikoille. Kokonaisuuteen kuuluu yksittäisille matkailijoille, seurueille kuin ryhmillekin sopivia uudenlaisia makumatkoja, esimerkiksi marjastus- ja sienestysretkiä, piknikkejä, kokkauskursseja, pop up -ravintoloita, tastingejä.
Ryhmille
Teemaviikot
Tapahtumakalenteri

#tastesavo #savolaisuusonmakuasia

Tutustu tarkemmin:
https://www.kuopiotahko.fi/teemat/european-region-of-gastronomy-kuopio/
https://www.facebook.com/tastesavo.fi/
https://www.instagram.com/tastesavo/