Uutiset

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä 11.9.2020 etsii osallistujia!

359Lukenut

Aiemmin ”Osta tilalta! -päivä” -nimellä tunnettu tapahtumapäivä antaa mahdollisuuden monille eri toimijoille niin maaseudun, lähiruoan kuin matkailu- ja elämysalankin piirissä järjestää mukava koko perheen tapahtuma yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa.

Ilmoittautuminen on auennut 11. syyskuuta järjestettävään Lähiruokapäivään. Lähiruokapäivänä juhlistetaan ruoantuottajia, lähiruokaa ja maaseudun elämyksellisyyttä ympäri Suomea.

– Päivän nimi muuttui, jotta joukkoon voisi liittyä mahdollisimman moninainen joukko lähiruuan ystäviä ja rautaisia ammattilaisia. Mukaan toivomme niin ruoantuottajia ja myyjiä, tiloja, elintarvikkeiden jatkojalostajia, matkailu- ja elämysalan ammattilaisia kuin yhdistyskenttääkin aina martoista metsästysseuroihin, kertoo tapahtumakoordinaattori Heidi Kohtala Maaseutuverkostopalveluista.

Osallistumalla Lähiruokapäivään tapahtuman järjestäjänä, yksin tai yhdessä vaikka naapurin kanssa, eri maaseudun ja lähiruoan toimijat antavat mahdollisuuden vierailijoille päästä tutustumaan lähiruuan ammattilaisiin ja maaseudun yrittäjiin ”pintaa syvemmältä”. Halutessaan tuottajat voivat myös myydä tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan kuluttajille.

– Toivomme että Lähiruokapäivä auttaa aktiivisesti kampanjoimaan tilojen ja kotimaisen ruuantuotannon puolesta! Päivään osallistuvat kohteet voivat tuoda työtään ja tuotteitaan esille, sekä jopa yllättää yleisöä sillä mitä kaikkea mahtavaa löytyy aivan nurkan takaa, Kohtala vinkkaa.

Ryhdy järjestäjäksi!
1. Rekisteröidy lähiruokapäivä.fi -sivustolle käyttäjäksi. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus sivustolle edellisten vuosien tapahtumapäivistä, kirjaudu sisään.
2. Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudu sisään sivustolle ja täytä ilmoittautumislomake tilastasi tai tapahtumastasi.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: www.lähiruokapäivä.fi