Artikkelit

Tarjolla palvelua yrityksen kehittämiseen nopeasti ja edullisesti ELY-keskukselta

951Lukenut

Yritysten kehittämispalveluissa tarjotaan kokeneiden asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä. Yhdeksän kymmenestä yrityksestä suosittelee Yritysten kehittämispalveluja.

Kehittämispalveluilla edistetään yritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä tuetaan yritysten toiminnan kehittymistä ja jatkuvuutta. Yritysten kehittämispalvelut ovat strategisen kehittämisen työkaluja ja koostuvat Analyysi-, Konsultointi- ja Koulutus-palveluista.

Palvelut sopivat esimerkiksi yritykselle, joka etsii kasvumahdollisuuksia kotimaasta, suunnittelee kansainvälistymistä tai kaipaa vaikkapa apua tuotteen uudistamisessa markkinatilanteeseen sopivaksi. Palvelut sopivat myös muun muassa omistajanvaihdoksen, rekrytoinnin tai uuden palvelun suunnittelemiseen.

Analyysi-palvelussa kartoitetaan yrityksen nykytilanne ja kehittämistarpeet. Konsultoinnissa keskitytään toiminnan kehittämiseen yrityksen tarpeiden mukaisesta näkökulmasta. Koulutus tarjoaa apua pk-yritysten johdon ja avainhenkilöiden liiketoimintaosaamisen kehittämiseen.

Yli 700 asiantuntijaa valmiina auttamaan yrityksiä kasvamaan ja kehittymään

Analyysi- ja Konsultointi-palveluissa on valittavissa yli 700 asiantuntijasta yritykselle sopivin. Palveluja käyttäneet yritykset ovat kokeneet hyödylliseksi ulkopuolisen näkemyksen, jonka ovat asiantuntijoilta saaneet. Yhdeksän kymmenestä yrityksestä suositteleekin kehittämispalveluja.

– Erityisesti kiitosta on saatu asiantuntijoiden osaamisesta. Ehkä myönteinen palaute kertoo myös siitä, että palveluprosessi on suoraviivainen. Hakemukset käsitellään nopeasti, ja asiantuntijat keskittyvät yrittäjän kannalta olennaisiin asioihin ja tarpeisiin, toteaa kehittämispäällikkö Riikka Huhtanen-Pitkänen Hämeen ELY-keskuksesta.

Palvelut ovat valtakunnallisia, ja kaikki asiantuntijat ovat käytettävissä koko Suomen alueella. ELY-keskuksesta saa tarvittaessa apua sopivan asiantuntijan löytämiseen. Heidän osaamiseensa voi myös tutustua asiantuntijahaussa.

Yritysten kehittämispalvelujen Koulutus-palveluja toteutetaan kolmen hyväksi havaitun teeman alla: Kasvuun johtaminen, Talouden ja tuottavuuden johtaminen sekä Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtaminen. Koulutusten hankintaa on uudistettu ja seuraavan kahden vuoden ajan hankinnassa käytetään dynaamista hankintajärjestelmää. Tarkoituksena on hankkia koulutuksia entistä joustavammin ja laajemmalta joukolta palveluntuottajia.

ELY-keskus maksaa palveluista suurimman osan. Yrityksen maksuosuus Analyysi-palvelusta on 260 euroa + alv/päivä ja Konsultointi-palvelusta 325 euroa + alv/päivä. Koulutus-palvelu maksaa yritykselle 1 590 euroa + alv/osallistuja. Palvelujen hakeminen on helppoa. Yritys täyttää sähköiseen hakemukseen perustietonsa ja kuvaa kehittämistarpeensa. Tavallisesti päätöksen palvelun myöntämisestä saa noin kymmenessä päivässä.

Lisätietoa Yritysten kehittämispalveluista saa ELY-keskuksen sivuilta.

Kirjoittajat
Kaisu Koivula, Päivi Vaarala ja Riikka Huhtanen-Pitkänen, ELY-keskus