Artikkelit

Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 on elämystapahtuma Saimaa Gastronomy weekends

Palkintojen saajat ja jakajat sekä tuomaristo. Kuva: Juha Rahkonen.
902Lukenut

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailu palkitsi syyskuussa Saimaa Gastronomy weekends -tapahtumat Suomen parhaana ruokamatkailutuotteena. Kolmatta kertaa järjestettävään kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä.

Saimaa Gastronomy Weekends -tapahtumat ovat viikonlopun pituisia teemapäiviä, joita järjestävät yhteistyössä neljä Saimaan seudun yritystä: Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano. Teemapäivinä toimijat järjestävät monenlaisia elämyksiä ruoan ja ruoanlaiton parissa. Yltäkylläisten viikonloppujen menut rakennetaan kausituotteita kunnioittaen sekä suosimalla paikallisia raaka-aineita ja pientuottajien tuotteita.

Yhteistyö toimijoiden välillä on jatkunut jo pitkään ja yrittäjät kertovat sen vaalimisen olevan heille tärkeää. Yhteistyötä tehdään markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja näkyvimmin Saimaa Gastronomy Weekend -tapahtumissa.

Matkailijan on helppo valita mieleisensä toimija tai luoda erilaisia kiertomatkoja houkuttelevasta teemallisesta kokonaisuuden. Saimaa Gastronomy onkin erinomainen esimerkki yritysten välisestä yhteistyöstä, toteaa kilpailun arviointiraati.

Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta. Arviointiraati palkitsi myös kolme muuta ruokamatkailutekoa (Heather`s Helsinki, Fork in Hand -ruokakävely, Herrankukkaro Oy, Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon ja Okkolan lomamökit, Ravintola Niinipuu – Emännän piirakkapaja) ja antoi kaksi kunniamainintaa (Koe Meidän Tampere -paketointi ja Harriniva Oy / Torassieppi, Lappish Foodie Experience & How to be a local).

Ruokamatkailukilpailu liittyy Hungry for Finland (H4F) -ruokamatkailun tuotteistamishankkeeseen (EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahasto). Hanketta ja kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Tulevat Saimaa Gastronomy viikonloput:
www.visitsaimaa.fi/fi/villiinny/saimaagastronomy/