ArtikkelitKansi

Suomalainen ruoka- ja ravitsemusosaaminen kiinnostaa Arabiemiraateissa

Tutustumassa suomalaiseen Sydänmerkkiin ja kansanterveyden edistämiseen ravitsemuksen keinoin.
1.24TLukenut

Toukokuussa Suomessa vieraili delegaatio Dubai Municipalityn ruokaturvallisuusosaston viranomaisia viikon ajan. Jyväskylän ammattikorkeakoulun järjestämään ohjelmaan sisältyi vierailuja pääkaupunkiseudulla teemoilla ravitsemus, lasten ruokakasvatus, kestävä ruokajärjestelmä, kouluruokailu ja ruokaturvallisuus.

Viikko oli erittäin onnistunut ja se sisälsi mielenkiintoiset vierailut mm. Opetushallitukseen, Eviraan, Sydänliittoon, Suomen Ympäristökeskukseen, Helsingin yliopistoon, Food from Finlandiin sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliittoon. Delegaatio tapasi lisäksi Funzin sekä Jamixin johtoa. Joka paikassa delegaatio otettiin lämpimästi vastaan ja tapaamisissa virisi mielenkiintoista keskustelua. Erityisesti suomalaiset innovaatiot ruokaturvallisuudesta ja ravitsemuksesta tekivät vaikutuksen vierailijoihin.

Ruokailut pyrittiin järjestämään siten, että delegaatio sai tutustua aitoihin suomalaisiin raaka-aineisiin, perinteisiin ja innovaatioihin. Ryhmä pääsi vierailemaan myös Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa ja nauttimaan aidon suomalaisen koululounaan autenttisessa ympäristössä. Suomalainen ruoka ja siihen liittyvä puhtaus ja jäljitettävyys sai kiitosta vierailta. Erityisen vaikutuksen tekivät suomalaiset pannumuikut, joita delegaation jäsenet kävivät ostamassa Kauppatorilta lähes päivittäin.

Suomalaisella osaamisella tällä saralla on kysyntää maailmalla ja yhteistyö Arabiemiraattien kanssa jatkuu. Yksi delegaation jäsen totesikin vierailun lopuksi, että luuli tietävänsä kaiken ruokaturvallisuudesta, ennen kuin saapui Suomeen.

Lisätietoja
Karoliina Väisänen, karoliina.vaisanen@jamk.fi
Ani Lietonen, ani.lietonen@jamk.fi