Artikkelit

Lähiruoka & luomu -messujen suunnittelu käynnissä

18Lukenut

Seuraavien Lähiruoka & luomu -messujen suunnittelu on parhaillaan käynnissä Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman sisältöä suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä näytteilleasettajien sekä tapahtuman kehitysryhmän kanssa. Lähiruoka & luomu järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 4.-7.4.2019.

Lähiruoka & luomu -messuilla voi ostosten tekemisen ja maisteluiden lisäksi tutustua suomalaisiin pientuottajiin, lähellä tuotettuun ruokaan sekä sertifioituihin luomutuotteisiin. Tuotteiden alkuperä kiinnostaa suomalaisia, eikä lähiruoan suosiolle näy loppua.

– On hienoa suunnitella ja kehittää tapahtumaa yhdessä kumppaneiden kanssa. Ruoan tuotanto ja alkuperä kiinnostavat messukävijöitä, ja Lähiruoka & luomu -tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden päästä juttelemaan suomalaisten pientuottajien kanssa sekä tutustua uusiin tuotteisiin, sanoo Lähiruoka & luomu -messuista vastaava myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin Messukeskuksesta.

Vuoden lähiruokateko -palkinto nostaa esille lähiruoan puolestapuhujia

Vuoden lähiruokateko -palkinto jaetaan Lähiruoka & luomu -messuilla ensi keväänä jo seitsemännen kerran. Palkinnolla halutaan nostaa esiin hyviä esimerkkejä lähiruoan käytöstä ja käytön edistämisestä.

Palkinnon saajaksi voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa raadille sopivimmaksi katsomansa ehdokkaan. Seuraavan lähiruokateon ehdokasasettelu käynnistyy helmikuussa 2019 tapahtuman nettisivuilla www.lahiruokaluomu.fi.

Lähiruoka & luomu -tapahtuma osana monipuolista messukokonaisuutta

Eri ruokavalioita esittelevä Lautasella-tapahtuma avaa ovensa Messukeskuksessa 5.- 6.4.2019 samaan aikaan Lähiruoka & luomu -messujen kanssa. Nyt toista kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoilee tietoa muun muassa gluteenittomista, vege- ja vegaanivaihtoehdoista sekä raakaravintotuotteista.

Kahden toisiaan täydentävän ruokatapahtuman lisäksi Messukeskuksessa on huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna käynnissä myös Kevätmessujen kokonaisuus, johon kuuluvat Kevätpuutarha-, OmaMökki-, Asu & Remontoi- ja Sisusta-messut.

Messutapahtumien ohjelmatarjontaa täydentävät Vuoden 2019 Kokki ja Tarjoilija -kilpailut, jotka käydään samaisena viikonloppuna.

Lähiruoka & luomu Messukeskuksessa Helsingissä 4.- 7.4.2019. Samaan aikaan myös Lautasella-tapahtuma sekä Kevätmessut. www.lahiruokaluomu.fi

Teksti: Antti Karjunen
Kuva: Messukeskus/ Petri Mast