Artikkelit

Siirrettävät tilaratkaisut – tehokkaampi tapa tuoda lähiruokaa asiakkaille

Intlogin Emilia Koivisto myyntikontissa.
481Lukenut

Satakunnassa Säkylässä toimiva Intlog Oy kehittää ja valmistaa erilaisia tilamoduuleja ja kontteja asiakkaille. Vuodesta 2010 toiminnassa ollut perheyritys aloitti toimintansa puolustusvoimien ja Millog Oy:n kaluston huolto- ja varustelutehtävissä, mutta jo vuonna 2014 liiketoiminnan kärjeksi nousi siirrettävien tilojen valmistus, myynti ja vuokraus. Päätuotteita ovat erilaisten konttien, moduuli- ja QuickSpace tilojen myynti ja vuokraus.

– Meidän kehittämistyömme keskiössä ovat eri asiakkaiden erilaiset haasteet, kertoo toimitusjohtaja Emilia Koivisto. – Asiakkaan toiveiden mukaan lasketaan ja mitoitetaan, miten koneet, laitteet ja eri tasot saadaan sovitettua sisään. Oman kehitystyömme ansiosta voimme toimittaa räätälöityjä tilaratkaisuja nopeasti niin, että laatu kuitenkin säilyy korkealla tasolla.

Siirrettäviä tiloja voidaan hyödyntää monissa käyttötarkoituksissa muun muassa väistötiloina, saniteettitiloina, toimistoina ja varastoina. Yksittäiseen siirrettävään tilaan voidaan rakentaa vaikkapa jäätelökioski, pikaruokagrilli tai lähiruoan noutopiste. Moduloitavuus antaa mahdollisuuden rakentaa myös lähiruoan valmistus- ja jalostustilat nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Härkälän Puutarhan Tuorepuoti.

– Kun asiakas on ollut meihin ensimmäistä kertaa yhteydessä, niin tilaratkaisu on toimitettu lyhimmillään yhdessä viikossa, mutta uuden, asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöidyn kontin saa 12 – 18 viikossa riippuen halutusta varustelutasosta. Konttien ja tilojen perusvarustukseen kuuluvat sähköistys, valaistus, lämmitys ja pistokkeet (ei koske merikontteja). Kontti tai tila voidaan varustella asiakkaan toiveiden mukaan esimerkiksi vesipisteellä, minikeittiöllä, ilmalämpöpumpulla ja niin edelleen. Opastamme tarvittaessa asiakkaita tilojen käytössä, ja asiakkaat voivat halutessaan hankkia meiltä myös määräaikaistarkastukset ja huoltopalvelut, muistuttaa Koivisto.

Yleistyvin tapa hankkia oma moduulitila on leasing, mutta tilan voi tietenkin ostaa tai vuokrata suoraan Intlogilta. Mutta miksi kannattaa hankkia siirrettävä tila, eikä rakentaa pientä laitosta tontin kulmaan?

– Siirrettävyys mahdollistaa nopean reagoinnin, jos asiakasvirrat siirtyvätkin muualle. Toisaalta jalostustilat voidaan helposti siirtää sinne, missä raaka-aineet ovat. Kestävyys ja muunneltavuus nostavat myös tilojen jälleenmyyntiarvoa. Lupaprosessi on myös kevyempi ja nopeampi kuin paikalle rakennettaessa. Moduulitilat myös mitoitetaan tehokkaasti, jolloin tyhjää, tuottamatonta tilaa ei ole. Moduloinnin ja leasing -rahoituksen avulla on helpompi aloittaa yritystoiminta ruoka-alalla – on kyse sitten valmistus-, varasto- tai myyntitilasta, toteaa Koivisto.

Lisätietoja tilaratkaisuista www.intlog.fi ja Emilia Koivistoon saa yhteyden joko puhelimitse (040 522 2633) tai sähköpostilla: emilia.koivisto@intlog.fi

Kirjoittaja
Marko Jori, Pyhäjärvi-instituutti