Uutiset

#mahdollisuusyrittää -videot esittelevät yrittäjyyttä

218Lukenut

Elintarvikealalla on Suomessa paljon pieniä, alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä (80 % kaikista elintarvikealan yrityksistä). Pääosin paikallisilla markkinoilla toimivien pienten yritysten toiminta kytkeytyy vahvasti lähialueen sekä luomu- ja luonnontuoteraaka-aineiden hyödyntämiseen.

Millaista on toimia yrittäjänä elintarvikealalla?

Kahdeksan yrittäjää eri puolilta Suomea kertoo oman yrittäjätarinansa lyhyillä #mahdollisuusyrittää -videoilla. Videoilla esiintyy muun muassa marjojen, kasvisten ja lihan jalostajia, leipuri sekä kalastaja. Nämä pienten yritysten yrittäjät jalostavat lähialueelta tai omalta tilalta saatavista raaka-aineista herkullisia tuotteita suurella sydämellä ja intohimolla. Videoilla yrittäjät avaavat omaa polkuansa yrittäjyyteen ja miksi haluavat tehdä töitä lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden parissa. Videot on katsottavissa Aitojamakuja.fi YouTube-kanavalla.

Valtakunnallisessa Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohankkeen #mahdollisuusyrittää -kokonaisuudessa avataan, millaista on työskennellä elintarvikealan pienyrittäjänä. Samalla kerrotaan, millaisia mahdollisuuksia pienyrittäjyys tarjoaa esimerkiksi elintarvikealaa opiskeleville, ammatinvaihtoa miettiville tai alasta kiinnostuneille. Oppilaitoksille on suunnattu myös tiivis tietopaketti lähiruoasta, luomusta ja luonnontuotteista (pdf).

Materiaali on tuotettu valtakunnallisessa Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ruokaketjuhankkeista.

Teksti
Päivi Töyli
Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti