Uutiset

Lähiruokapäivänä 11.9.2021 yli 200 tilaa avaa ovensa yleisölle!

460Lukenut

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään syyskuun toisena lauantaina. Tutustu Lähiruokapäivään ilmoittautuneisiin kohteisiin osoitteessa www.lähiruokapäivä.fi ja suunnittele oma reittisi!
Mistä ruoka tulee, mitä maatiloilla tapahtuu, millaisia tyyppejä ovat maaseudun erilaiset yrittäjät? Lähiruokapäivä on maaseudun yhteinen vuosittainen avoimien ovien päivä. Aiemmin Osta tilalta! -päivänä tunnettu tapahtuma järjestetään nyt jo kuudennen kerran.

Lähiruokapäivänä juhlistetaan ruoantuottajia, lähiruokaa ja maaseudun elämyksellisyyttä ympäri Suomea. Päivän aikana voit tutustua paitsi perinteisiin maatiloihin, niin myös maaseutumatkailuyrityksiin, museoihin, leipomoihin, makeisvalmistajiin, riistayhdistyksiin, pienpanimoihin, yrttitiloihin, hunajantuottajiin… Lähiruokapäivä on maittava ja innostava matka kotimaisten tuottajien ja maaseudun toimijoiden luokse. Kohteissa voit esimerkiksi tutustua maaseudun eläimiin, koneisiin ja pihapiireihin paikan päällä, ostaa tuoreita raaka-aineita tai jalostettuja herkkuja sekä osallistua vaikkapa tilakierrokseen tai kokeilla keppariratsastusta!

Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään Hutkon laama- ja eläintilalla Pukkilassa kello 10-14. Tilalla mukana hulinoissa pyörii myös lähituottajia ja paikallisten 4H-nuorten kojuja ja kahviloita.

Kiinnostuneille maaseudun kohteille ilmoittautumisaikaa on tapahtumapäivään 11.09. saakka. Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruuan parissa. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, ruoka-alan ammattilaiset ja muut toimijat, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten!

Tapahtumapäivän lisäksi Lähiruokapäivä järjestää #lähiruokaelämyksiä -kuvakilpailun 19.8.-19.9.2021! Kilpailussa etsitään sykähdyttäviä otoksia Lähiruokapäivä elämyksistä ja tunnelmista tapahtumapäivän humussa. Lue lisää kilpailusta ja osallistu mukaan: www.lähiruokapäivä.fi/kuvakilpailu