ArtikkelitKansi

Hyvää pöhinää EU:n nimisuojajärjestelmästä

1.44TLukenut

Uusi kuvapankki on julkaistu ja aito saunapalvikinkku hakee suojattua maantieteellistä merkintää.

Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen suomalaiselle Aito saunapalvikinkku -nimitykselle. EU:n nimisuojajärjestelmässä nimen rekisteröinti on kaksivaiheinen prosessi, jossa kansallisen käsittelyn jälkeen hakemus toimitetaan EU:n tasolle.

Saunapalviyhdistys ry hakee Aidolle saunapalvikinkulle suojattua maantieteellistä merkintää (SMM), joka määrittää, että tuotteen tuotanto, jalostus tai käsittely pitää tapahtua tietyllä maantieteellisellä alueella, josta johtuvat tuotteen laatu, maine tai muut ominaisuudet.

Aito saunapalvikinkku on sidoksissa suomalaiseen saunakulttuuriin, sillä kinkku savustetaan ja kypsytetään leppäpuulla savusaunassa suorasavustusmenetelmällä vähintään 12 tuntia. Suomessa tapahtuva valmistus takaa sille ominaisen savun, maun ja tuoksun.

Uudet kuvat vapaaseen käyttöön

Aitoja makuja -sivuston Elintarvikkeiden nimisuojajärjestelmä -sivu on uudistettu. Sivu-uudistuksen myötä on auennut myös uusi nimisuojatuotteiden kuvapankki. Kuvia ja videoita nimisuojatuotteista saa ladata vapaaseen käyttöön nimisuojaan ja nimisuojatuotteisiin liittyvissä asiayhteyksissä. Katso uudet hienot kuvat osoitteessa https://aitojamakuja.fi/nimisuoja.

Uudet kuvat ovat olleet esillä kevään aikana myös Aitoja makuja Facebook ja Instagram -kanavilla. Jos et jo seuraa kanavia, laita nyt seurantaan sillä kesällä järjestetään nimisuojatuotteisiin liittyvä kilpailu.

Lue myös viime marraskuussa ilmestynyt juttu Nimisuojajärjestelmästä.

Teksti: Ellinoora Havaste
Kuvat: Julia Kivelä @kivelajulia

PROMO – Nimisuojatuotteiden monimediakampanja