Vuoden Luomuyritys on hyvinkääläinen Knehtilän tila
Luomuliitto ry:n Vuoden Luomuyritys palkinto luovutettiin tänä vuonna Luomupäivät -tapahtumassa Seinäjoella 11.11.2021. Palkinnon perusteena toimi muun muassa se, että tila toimii hienona esimerkkinä toimijoiden välisestä yhteistyöstä, kokonaisvaltaisesta ajattelusta ja tilan toimintojen kehittämisestä laajalla rintamalla.
Knehtilän tilalla viljellään monipuolisesti luomuviljaa ja -öljykasveja, ja se on kansainvälisestikin tunnettu Palopuron agroekologisesta symbioosista eli luomuyrittäjien yhteisöstä, jonka puitteissa ravinteet ja energia kiertävät paikallisesti. Pihapiirin navetta on kunnostettu juhla- ja kokoustilaksi.
Lisätietoja Luomuliiton tiedotteessa
Vuoden Luomutuote -palkinnot Krannin tilan 00-tyyppiselle pizzajauholle sekä Malmgårdin Pikkuhelmiä-yksijyvävehnälle
Luomuliiton vuosittain järjestämä Vuoden Luomutuote-kilpailu nostaa esiin Suomen parhaita luomutuotteita. Ammattikeittiösarjassa voiton vei Krannin tilan pizzajauho, joka on kehitetty laatutietoisille pizzaharrastajille ja -kokeille. Se pohjautuu oman tilan kevätvehnä Jaarliin. Pizzajauho syntyi tilan, myllyn, leipureiden ja kokkien yhteistyönä.
Kuluttajatuotteiden sarjassa palkinnon sai Malmgårdin Pikkuhelmiä, joka valmistetaan tilalla kasvaneesta yksijyvävehnästä. Pikkuhelmiä voi käyttää lämpimiin ruokiin, salaatteihin ja jälkiruokiin ja palkintoraati nostikin esiin, että toimii erinomaisena riisin korvikkeena sekä maukkaana raaka-aineena.
Kunniamaininta myönnettiin myös Moodfood Companyn luomumyslille pakkauksesta.
Lisätietoja Luomutuotteista Luomuliiton tiedotteessa