Uutiset

Luontoyrittäjyyden tunnustuspalkinnot jaettiin Luonnontuotepäivillä

401Lukenut

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry jakoi kolmatta kertaa luontoyrittäjyyden tunnustuspalkintoja valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä Äkäslompolossa 3.11.2021.

Vuoden luontoyritys on Arctic Warriors Oy Rovaniemeltä. Yritys jalostaa lappilaisia yrttejä ja marjoja, joista on luotu innovatiivisia ja laadukkaita tuotteita. Yritys on alan edelläkävijä myös markkinoinnissa ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin.

Vuoden luonnontuotetoimija on 4H-järjestö, joka on vuosien ajan tehnyt merkittävää työtä luonnontuotteiden talteenotossa ja alan kehittämisessä. Metsämarjojen osto- ja välitystoiminta on kesästä 2020 lähtien keskittynyt Satosankarit-toiminnan alle.

Kunniakirjat annettiin luonnontuotealalla ansioituneille Irja Mäkitalolle ja Anneli Tahvoselle. Mäkitalo sai tunnustuksen täydellä sydämellä tehdystä, arvokkaasta ja pitkäjänteisestä luonnontuotealan kehittämistyöstä ja asiantuntemuksesta. Tahvonen on kehittänyt Lapin luonnon antimista herkullisia elintarvikkeita yli 20 vuoden ajan ja innovoinut keräys- ja viljelytekniikoita yrttien tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Lue palkittujen tunnelmia ja koko uutinen aitoluonto.fi -sivuilta.