Uutiset

Videot Ruokamatkailukilpailun palkituista

398Lukenut

Syyskuussa palkittiin neljännen kerran innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä, yrityksiä ja yhteisöjä, jotka tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisestä ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Edelliset kilpailut olivat vuosina 2015, 2017 ja 2019.

Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota asiakaslähtöisyyteen, elämyksellisyyteen sisältäen paikallisuuden sekä lähiruoan ja tarinoiden hyödyntämisen, vastuullisuuteen, liiketoiminnallisuuteen, verkostoihin ja yhteistyökumppaneihin, monipuolisuuteen myynti- ja markkinointikanavien käytössä sekä ruokamatkailutuotteeseen kokonaisuutena.

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiraadin palkitut

Suomen paras ruokamatkailutuote 2021 Nielu metsäravintola.

Lisäksi palkittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa:

Kyrö illallispaketti, Kyrö Distillery Home, Isokyrö

Menu Nokka, Ravintola Nokka, Helsinki

Taste of Slow Häme, Taste of Häme -verkosto: Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta, Tiirinkoski, Hauho ja Hämeenlinna

Arviointiraati antoi myös viisi kunniamainintaa:

• Gastrojuna/Gastrotrain, GreenEscape Oy, tuote kehitteillä
Hotelliaamiainen, Lapland Hotels Oy
• Pohjois-Savon tarjonta kokonaisuutena: SATOA Kuopio Food Festival, SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali ja European Region of Gastronomy– juhlavuosikokonaisuus, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria
• Päivä muikunkalastajan mukana, Activity Maker & Ovaskala, Savonlinna, tuote kehitteillä
Wine in the Woods – Finland, Naturally Experiences, useita sijainteja

Hungry for Finland (H4F) Ruokamatkailukilpailua 2021 ja ruokamatkailun kansallista kehittämistä koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Lisätietoja kilpailusta.