Artikkelit

Tutustu elintarvikealan ilmaisiin koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Kuvassa Soinilan Oy:n iloinen työporukka: Asta Hartikainen, Piia Soininen, Emilia Rösch, Markku Soininen. Kuva Riveria oy.
468Lukenut

Kaipaatko lisäoppeja elintarviketeollisuuden innovaatioista, ekologisesta kestävyydestä ja digitalisaatiosta? Tarjolla on ajankohtaisia ja vieläpä ilmaisia alan koulutuksia. Jos haluat kehittyä elintarvikeammattilaisena, kannattaa lähteä mukaan. Kokosimme tähän artikkeliin listauksen vuoden loppuun asti kestävistä koulutuksista, joihin ehdit vielä hakea mukaan.

Kursseja järjestävät monet tahot ympäri Suomen, ja niiden rahoittajana toimii Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus eli Jotpa. Kurssien suoritustavat vaihtelevat. Tarjolla on niin itsenäisestä opiskelua, etäopintoja kuin läsnäopintojakin.

Useimmat koulutuskokonaisuudet koostuvat moduuleista, joista voit valita juuri sinua kiinnostavat kokonaisuudet. Tutustu tarkemmin moduuleihin järjestäjien sivuilta. Sivuilta löydät myös ilmoittautumisohjeet. Oppimisen iloa!


Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla

Mitä? Kehitä osaamistasi elintarvikkeiden tuotekehityksestä, brändin kehittämisestä, myynnistä markkinoinnista, elintarvikealan ja yrityksen riskien tunnistamisesta, myyntikanavista ja menetelmistä, pakkausosaamisesta sekä myynti- ja markkinointiviestinnästä. Koulutuksen oppeja voit hyödyntää yritystoiminnan kehittämisessä, uuden yritystoiminnan suunnittelussa ja yhteistyöverkostojen luomisessa. Koulutuksen yritysesimerkit, yritysvierailut ja verkostoitumismatkat innostavat ja inspiroivat oman toiminnan kehittämistä.

Kenelle? Koulutus on suunnattu elintarvikealalla työskenteleville, maatilakytkennäisille elintarvikealan yrittäjille sekä yrityksille, jotka laajentavat toimintaansa elintarviketeollisuuteen. Koulutus on suunnattu myös aloittaville yrittäjille ja elintarvikealasta kiinnostuneille henkilöille.

Miten? Koulutus järjestetään lähi- ja etäopetuksena sekä itsenäisenä opiskeluna ja työssäoppimisen kautta. Koulutuksen voit suorittaa pääosin työn ohessa. Voit valita yhden moduulin tai vaikka kaikki moduulit.

Milloin? Maksuttomiin koulutuksiin voi ilmoittautua Riverian nettisivujen kautta koko koulutuksen ajan aina ennen uuden moduulin alkamista. Voi ilmoittautua samalla kerralla useampiin moduuleihin.

Toteuttaja: Riveria koulutuspalvelut oy. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla


Millaista ruokaa sinä söisit? – Innovaatioista kaupalliseen menestykseen

Mitä? Koulutus tarjoaa käytännönläheistä osaamista ja ymmärrystä tuotekehityksestä, jotka auttavat elintarvikealan ammattilaisia kehittämään liiketoimintaa, innovoimaan uusia tuotteita ja palveluita sekä vastaamaan alalla esiintyviin muutostarpeisiin. Koulutuksen myötä osallistujana saat ymmärryksen tuotekehitysprosessista, saat tietoa uusimmista teknologioista ja ymmärrät, miten elintarvikealalla tuotekehityksen keinoin vastataan vastuullisesti alan muutoksiin ja megatrendeihin.

Kenelle? Elintarvikealan ammattilaisille.

Milloin? Voit aloittaa milloin sinulle sopii ja edetä joustavasti oman aikataulun mukaisesti.

Miten? Oppimisalustalla edetään opinnoissa omaan tahtiin. Mukana on myös live-luentoja/tapaamisia sekä jatkuvan oppimisen aikaista tukea. Voit suorittaa kaikki osakokonaisuudet tai opintojen edetessä valita joustavasti sinua puhuttelevat aihealueet.

Koulutuksen käytännönläheiset harjoitukset, interaktiiviset virtuaaliset työpajat ja asiantuntijapuheenvuorot tarjoavat konkreettisia työkaluja ja näkökulmia, jotka vahvistavat osallistujien kykyä innovoida, nostaa elintarvikealan tuotteiden jalostusastetta ja monipuolistaa tuoteportfoliota. Näiden oppien avulla saat mahdollisuuden kokeilla uudenlaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämistä ja näin myös vastata asiakkaiden kasvaviin odotuksiin elintarvikkeiden suhteen (vastuullisuus, uudet elämykset, tarinat).

Toteuttaja: Faktia. Lisätietoja: Millaista ruokaa sinä söisit? – Innovaatioista kaupalliseen menestykseen


Ruokaa vastuullisesti ja kestävästi – vastuullisuuden askeleista ekologisiin ratkaisuihin

Mitä? Elintarvikkeissa korostuu nykyään entistä enemmän vastuullisuus ja kestävyys. Kokonaisvaltaisesta kestävyydestä oppiminen ja erityisesti ekologisen kestävyyden osa-alueiden integrointi elintarvikealan toimintaan auttavat yrityksiä vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeisiin sekä viestimään vastuullisuusteoista läpinäkyvämmin. Samalla vastuullisuuden askeleet ja ekologiset ratkaisut edistävät yritysten mainetta ja auttavat säilyttämään ja houkuttelemaan asiakkaita, jotka arvostavat vastuullisuutta ja kestävää liiketoimintaa.

Kenelle? Elintarvikealan ammattilaisille.

Milloin? Voit aloittaa milloin sinulle sopii ja edetä joustavasti oman aikataulun mukaisesti.

Miten? Oppimisalustalla edetään opinnoissa omaan tahtiin. Mukana on myös live-luentoja/tapaamisia sekä jatkuvan oppimisen aikaista tukea. Voit suorittaa kaikki osakokonaisuudet tai opintojen edetessä valita joustavasti sinua puhuttelevat aihealueet.

Toteuttaja: Faktia. Lisätietoja: Ruokaa vastuullisesti ja kestävästi – vastuullisuuden askeleista ekologisiin ratkaisuihin


Älyä ja automatiikkaa – Digitalisaatio elintarvikealalla

Mitä? Automatisaation ja robotiikan käyttö elintarviketeollisuudessa tarjoaa merkittäviä etuja. Se mahdollistaa tuotantoprosessien tehostamisen ja virheiden vähentämisen, mikä johtaa kokonaisvaltaiseen tuottavuuden kasvuun. Automaatio parantaa myös tarkkuutta ja laatua, sillä koneet toistavat tehtävät virheettömästi ja säännönmukaisesti.

Hyvä asiakaskokemus on kuin hyvin kirjoitettu tarina: se on saumaton, mukaansatempaava ja jättää positiivisen jäljen. Älykäs asiakaskokemus taas on kuin tarina, joka osaa ennakoida juuri ne käänteet, joista pidät, ennen kuin itse edes tiedät niitä haluavasi. Se on henkilökohtainen, nopea ja ennen kaikkea helppo asiakkaille.

Kenelle? Elintarvikealan ammattilaisille.

Milloin? Voit aloittaa milloin sinulle sopii ja edetä joustavasti oman aikataulun mukaisesti

Miten? Oppimisalustalla edetään opinnoissa omaan tahtiin. Mukana on myös live-luentoja/tapaamisia sekä jatkuvan oppimisen aikaista tukea. Voit suorittaa kaikki osakokonaisuudet tai opintojen edetessä valita joustavasti sinua puhuttelevat aihealueet.

Toteuttaja: Faktia. Lisätietoja: Älyä ja automatiikkaa – Digitalisaatio elintarvikealalla


Iskussa maailmalle -kasvuohjelma

Mitä? Iskussa maailmalle -kasvuohjelma tarjoaa selkeät askelmerkit kestävään kasvuun ja konkreettisia oppeja asiakasymmärryksestä, markkinatuntemuksesta, myynnistä, asiakkuuksista, kumppanuuksista, brändäyksestä, markkinoinnista, houkuttelevan tuotteen rakentamisesta sekä digitaalisista työkaluista.

Kenelle? Sinulle, joka tavoittelet elintarvikealan yrityksen kasvua kotimaassa tai maailmalla. Koulutuksessa on myös ryhmä pienille elintarviketuottajille, jotka haluavat kasvaa maltillisemmalla tahdilla.

Milloin? Kasvuohjelma on jo käynnissä, mutta tällä hetkellä voit vielä ilmoittautua varasijoille. Avaamme mahdollisesti vielä osan sisällöstä myöhemmin uusille osallistujille.

Miten? Kasvuohjelmaan kuuluu kuusi virtuaalista valmennuspäivää ja kolme livenä ympäri Suomen järjestettävää, inspiroivaa kasvutapahtumaa, joissa kaikissa pääset keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia muiden kanssa. Valmennuspäivien lisäksi oppimisen tukena ovat työskentelypajat, webinaarit ja digitaalinen oppimisalusta, jossa on syventävää tietoa mm. digitaalisen markkinoinnin kiemuroihin.

Toteuttaja: Kasvuohjelmaa luotsaavat Aava & Bang ja Työtehoseura. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Iskussa maailmalle kasvuohjelma

Kasvuohjelma sisältää kaksi opintopolkua, joista toinen koulutuspolku liittyy markkinointiin, myyntiin, vientiin ja toinen vastuulliseen liiketoimintaan sekä sen kaupallistamiseen (jälkimmäisen esittely seuraavaksi). Voit valita molemmat tai vain toisen.


Kasvua elintarvikealalla – Vastuullisen ja kestävän liiketoiminnan kaupallistaminen

Mitä? Koulutuksen tarkoituksena on jäsentää opiskelijan ja yrityksen vastuullisuusosaamista ja pohtia yrityksen toiminnan kannalta olennaisia asioita vastuullisuuden todentamisessa sekä siitä viestimisessä. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla ja opiskelijan yrityksellä olisi ymmärrystä yrityksen tilanteesta vastuullisuuden ja vastuullisuusraportoinnin näkökulmasta sekä keinoja viestiä omasta vastuullisuudesta. Kurssilaisten lähtötaso ja kiinnostuksen kohteet otetaan erityisesti huomioon. Lähdetään siitä, mitä uutta osallistuja voisi oppia.

Koulutus on toinen osa Iskussa maailmalle -kasvuohjelmaa.

Kenelle? Koulutus soveltuu yrittäjälle tai yrityksessä työskentelevälle henkilölle, jota vastuullisuusasiat kiinnostavat ja joka haluaa lisätietoa siitä, miten yrityksen vastuullisuustyö todennetaan ja tehdään näkyväksi. Koulutuksessa opittua voi hyödyntää yrityksen liiketoiminnan ja viestinnän kehittämisessä.

Miten? Opinnot suoritetaan verkossa ja opinnot päättyvät syksyllä 2024.

Milloin? Ilmoittautua voi niin kauan, kuin kaikki opiskelupaikat on täytetty.

Toteuttaja: TTS Työtehoseura ja Aava & Bang. Lisätietoja: Vastuullisen ja kestävän liiketoiminnan kaupallistamisen