Pala Saimaata – maukkain ruoka-annos ja paras herkutteluannos olivat tämän vuoden Ruokaoivallus® 2024 Special Edition -kilpailun sarjat. Kilpailun yhteistyöyritykset valitsivat ruokatuotteet omiin yrityksiinsä, joten annoksia pääsee maistelemaan tämän vuoden aikana.
Maukkain ruoka-annossarjan voittajaksi valittiin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa muotoilijaksi opiskeleva Krzysztof Leski kilpailutyöllään Muikku on a coral reef, jossa on taidokkaasti yhdistetty muikkuun metsän ja puutarhan makumaailma.
Paras herkutteluannos -sarjan voittivat Jyväskylän ammattikorkeakoulussa restonomiopiskelijat Mervi Väisänen ja Kati Kuisma kilpailutyöllä Metsäpolulla. Tässä annoksessa eri elementit luovat hienon herkuttelunautinnon. Yhtenä komponenttina on vispipuuro, joka voidaan valmistaa sesongin mukaisista raaka-aineista.
Kaikkiaan kilpailuun osallistui 19 kilpailutyötä. Leskin voittotyö on tarjolla Gastropub Einossa sekä Väisäsen ja Kuisman voittotyö tullaan näkemään Ravintola Niinipuussa. Cafe Stellan vitriiniin valikoitui Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa opiskelevan Milka Piipposen Kesäkurpitsa-tyrnicupcake ja Ravintola DeXiin Etelä-Savon ammattiopistossa opiskelevan Kati Laamasen Haukipita.
Teksti perustuu Etelä-Savon Ruokaklusterin uutiskirjeseen, toukokuu 2024.