Uutiset

Keskustelua ruokajärjestelmästä -blogisarja on pyörähtänyt käyntiin

Kuva Päivi Niemi / Vastavalo.fi
59Lukenut

Maa- ja metsätalousministeriön uudessa blogisarjassa käsitellään ruokajärjestelmän kestävyyttä ja kannattavuutta. Blogisarja liittyy ministeriön hallitusohjelman mukaiseen Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -kokonaisuuteen. Tavoitteena on luoda yhteinen näkemys siitä, millainen on Suomen ruokajärjestelmä vuonna 2040 ja miten sinne päästään.

Tähän mennessä kirjoituksissa on nostettu esiin muun muassa ruokajärjestelmän kestävyyttä luonnon ja ihmisen hyvinvoinnin näkökulmasta sekä tutkimus- ja kehittämispanosten suuntaamista vastuullisten elintarvikkeiden ja arvoketjujen kehittämiseen ja monipuolistamiseen. Lisäksi on pohdittu maakuntien rikkaan ja vaihtelevan ruokakulttuurin sekä kehitystyötä tukevien ruokastrategioiden antamia edellytyksiä luoda joustava, läpinäkyvä ja monimuotoinen ruokajärjestelmä koko Suomen tasolla. Viennin ja kansainvälistymisen merkitystäkään ei ole unohdettu. Kirjoituksissa nostetaan esiin myös, että julkisilla ja yksityisillä ruokapalveluilla on merkittävä rooli ruokaketjussa ja siksi esimerkiksi kasviproteiinituotteiden vallankumous voisi lähteä liikkeelle ammattikeittiöistä. Kaikki blogisarjan kirjoitukset löytyvät Keskustelua ruokajärjestelmästä -verkkosivulta.

Blogisarja on kaikille avoin ja tarkoitettu herättämään keskustelua ruuasta ja sen merkityksestä yhteiskunnalle, ympäristölle ja taloudelle. Blogikirjoittajat voivat edustaa mitä tahansa ruokajärjestelmän toimijaa ja valita aiheensa vapaasti. Jos haluat blogikirjoittajaksi, niin siihen tarkempia ohjeita löytyy MMM:n uutisesta.