Uutiset

Ruoka-alan yrittäjyyteen ilmaista opetusta Uudellamaalla

415Lukenut

Suunnitteletko ruoka-alan yrityksen perustamista? Laurea-ammattikorkeakoulussa alkaa lokakuussa 2022 vastuullinen ruoka-alan yrittäjyyskurssi, johon voi hakea kaikki asiasta kiinnostuneet. Opiskelemaan voi hakea avoimen amk:n kautta koulutustaustasta riippumatta.

̶  Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys -kurssin tavoitteena on innostaa tulevaisuuden uusia yrittäjiä alalle sekä kasvattaa osallistujien osaamista ja ymmärrystä vastuullisesta ruokatuotannosta ja yrittäjyydestä, kertoo Susanna Ahonen-Coly Laurea-ammattikorkeakoulusta. Ahonen-Coly toimii projektipäällikkönä Vastuullinen uusimaalainen ruoka -hankkeessa, jonka yhteydessä kurssi pilotoidaan.

̶  Yleensä avoimen amk:n opinnot ovat maksullisia, mutta tällä pilottikurssilla opiskelu on maksutonta. Opiskelupaikkoja avoimen kautta on kymmenelle, jatkaa Ahonen-Coly.

Kurssilla käsitellään elintarviketuotantoa yrittäjyyden ja alan monien mahdollisuuksien kautta. Lisäksi opetellaan noudattamaan kestävän kehityksen ja vastuullisen toiminnan huomioivia lakeja, säädöksiä sekä asetuksia elintarvikeyrityksissä. Kurssilla myös opetellaan tuotteistamista ja markkinointia elintarvikeyrityksissä sekä sovelletaan trendien ja tulevaisuuden ennakointitietoa elintarvikealalla toimimisessa.

̶  Uudellamaalla on tarvetta uusille yrityksille, sanoo Ahonen-Coly.

Kurssiin kuuluu seitsemän lähiopetuskertaa lokakuun lopusta joulukuun alkuun. Pääsääntöisesti lähiopetuskerrat ovat Laurean Leppävaaran kampuksella, mutta kurssilla myös vieraillaan uusimaalaisten ruoka-alan yritysten ja elintarviketuottajien luona. Lisäksi kurssilla suunnitellaan yrittäjyysidea.

̶  Jos hakijalla on jo oma idea, voidaan se ottaa kurssilla työstettäväksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että kurssi vaatii sitoutumista opetuskertoihin ja yhteiseen työskentelyyn Laurean opiskelijoiden kanssa, huomauttaa Ahonen-Coly. Laajuudeltaan kurssi on 5 opintopistettä, joka vastaa 135 opiskelijan työtuntia.

Hakuaika kurssille alkaa 8.6. ja jatkuu 12.10.2022 asti. Itse kurssi alkaa 27.10. ja loppuu 8.12. Kysymyksiin kurssin sisällöistä, aikatauluista tai suorittamisesta, vastaa Susanna Ahonen-Coly (susanna.ahonen-coly@laurea.fi). Mukaan kurssille voit ilmoittautua täältä.

Teksti ja kuva
Mika Vitikka, Laurea-ammattikorkeakoulu