Artikkelit

Ruoan tuottajat myyvät tuotteitaan tiloilta suoraan kuluttajille Osta tilalta! -päivänä 15.9.2018

1.16TLukenut

Kolmannen kerran järjestettävä valtakunnallinen Osta tilalta -tapahtumapäivä kerää tuhansia lähiruoan ystäviä ostoksille maaseudulle ja kotipuutarhoihin.

Tarjonta on monipuolista, sillä samana päivänä järjestetään myös Makumatka Maalle -teemapäivä, joka kutsuu kävijät tutustamaan myös maaseudun matkailuyritysten matkailu- ja elämyspalveluihin.

Tarkoitus on paitsi tavoittaa uusia sekä vanhoja asiakkaita ja samalla myös juhlistaa suomalaista ruoan tuotantoa.

Kaikki ruoan tuottajat, isot sekä pienet, ovat tervetulleita järjestämään tilallaan tai puutarhassaan avoimien ovien Osta tilalta! -päivän. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä, kertoo Leena Arjanne Lähiruoan koordinaatiohankkeesta.

Mitä aiemmin ruoan tuottaja ilmoittautuu mukaan, sitä laajemmin ehtii markkinoida ja valmistautua tapahtumaa. Naapuruston yhteistyö auttaa keskittämään markkinointi- ja valmistelutyötä.

Paikallinen markkinointi alueella on tärkeää kuluttajien tavoittamisessa. Tuottajan kannattaakin kertoa tulevasta tapahtumasta eri kanavissa läpi kesän. Tietoa tapahtumasta kannattaa levittää myös paikallisessa REKO-ryhmässä. Lisäksi tapahtumasta kerrotaan eri medioissa järjestäjäorganisaatioiden kautta. Elokuussa käynnistyy somessa käytävä kuvakilpailu, Arjanne vinkkaa.

Tervetuloa mukaan, aiempaa suoramyyntikokemusta ei tarvita.

Lisätietoja: Leena Arjanne, Lähiruoan koordinaatiohanke
leena.arjanne@utu.fi

Pähkinänkuoressa
Tuottajien ilmoittautuminen 1.5.–15.9.2018 sivustolla
https://ostatilalta.fi.
Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #ostatilalta, #köpavbonden ja #elämystilalla
Facebookissa: kaikille avoin ryhmä Osta tilalta sekä tuottajille oma Osta tilalta! -päivän tuottajat

Videoiden kautta pääsee Osta tilalta! -päivän tunnelmiin helposti vaikka kotisohvalta käsin:
Larvamäen tilalla https://bit.ly/2ktMJQV
Kamparsin luomutilalla https://bit.ly/2seVnqJ
Kivimäen tilalla https://bit.ly/2JdYw3R
Salmensuun tilalla https://bit.ly/2J5Mvh1

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkostopalvelut, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Marttaliitto, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry. Maakunnalliset yhteyshenkilöt: Aitojamakuja.fi.