Artikkelit

Prolocalis kerää pientuottajat samaan appiin

2.63TLukenut

— Prolocalis on ilmainen sovellus kuluttajien ja pientuottajien käytettäväksi, kertoo Prolocaliksen toimitusjohtaja Christos Granqvist.

Sovelluksessa on hakukone, jonka avulla erilaisia pientuottajien palveluita voi hakea sijainnin tai kategorian perusteella. Matkailijoita sovellus palvelee myös englanniksi.

— Pientuottaja voi olla myös maaseutumatkailuyritys tai käsityöläinen. Täytyy kuitenkin olla yksityisyrittäjä, joka myy itse tuotettua palvelua tai tuotetta, muistuttaa Granqvist.

Halutessaan tuottaja voi kasvattaa ilmaista palvelupakettiaan kuukausimaksulliseksi, jolloin Prolocalis auttaa esimerkiksi brändäämisessä ja videoiden sekä verkkosivujen tekemisessä.

Täysversio markkinoille ensi talvena

— Pientuottajat tarvitsevat apua näkyvyyden ja markkinoinnin kanssa. Kuluttajat ja turistit taas hyödyntäisivät mielellään paikallisia tuotteita, mutta eivät tiedä, mistä niitä löytyy. Palvelun avulla myös yritykset voivat löytää toisensa, Granqvist jatkaa.

Yrityksen perustaja on itsekin pientuottaja ja pientilallinen. Sukutilalla pidetään kotieläinpihaa, talvihotellia ja kanavuokraamoa. Granqvist törmäsi viljelijäyhteisön keskusteluissa jatkuvasti samoihin ongelmiin ja päätti tehdä tilanteelle jotain. Syksyllä 2017 idea työkalusta sai tukea paikalliselta ELY-keskukselta ja sovelluksen rakentamisessa päästiin käyntiin. Tällä hetkellä palvelussa on 170 tuottajaa, mutta sovellusta ei ole varsinaisesti markkinoitu. Täysversio julkaistaan talvella 2019 talvella

Tavoitteena vilkastaa maaseutu

Granqvist visioi Prolocaliksesta PokemonGon kaltaista massojen liikuttajaa, jolla saataisiin ihmiset suoramyyntipisteisiin tiloille. Yrittäjän mukaan sovelluksen avulla voitaisiin löytää ratkaisuja myös autioituvan maaseudun pelastamiseksi.

— Moni tuottaja ei näe digitalisaation mahdollisuuksia tai ole kykenevä hyödyntämään niitä. Ja miettii, kannattaako jatkaa ensi kesään. Me tarjoamme helpon tavan digitalisoitua, jolla saada lisää asiakkaita, Granqvist päättää.

Teksti: Tiina Paananen