Uutiset

Pakkausmerkinnät verkkokurssi

1.37TLukenut

Tuottavatko pakkausmerkinnät päänvaivaa? Koetko elintarvikkeen valmistajana tai ravintolan pitäjänä epävarmuutta tietojen antamisesta? Oletko solmussa reseptilaskennan kanssa?

Eviran on julkaissut verkkokoulutuksen, jossa seikkaillaan pakkausmerkintöjen viidakossa. Kurssin käytyäsi tiedät, mitä merkintöjä elintarvikkeiden pakkauksiin vaaditaan ja miten merkinnät tulee laatia. Opit myös, mitä tietoja pakkaamattomista elintarvikkeista tulee ilmoittaa. Kurssi sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä ja harjoituksia sekä ainesosaluettelon ja ravintoarvomerkintöjen laadintaa reseptin pohjalta.

Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti elintarvikealan toimijoille ja opiskelijoille, mutta kuka tahansa voi käydä kurssilla. Verkkokurssin käsikirjoituksen pohjalta julkaistaan myös teksti-opas myöhemmin syksyllä. Verkkokoulutus on osa maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa pk-yritysten neuvontahanketta. Pk-neuvontahankkeessa on laadittu verkkokoulutuksia ja oppaita myös muun muassa ravintolan perustamisesta, lihaleikkaamon, raakalihavalmistelaitoksen ja jauhelihalaitoksen perustamisesta sekä maatilan tuotteiden jatkojalostamisesta ja myynnistä. Verkkokoulutuksia ja oppaita on laadittu useilla kielillä esim. maahanmuuttajien tarpeisiin.

Löydät materiaalit Eviran nettisivuilta osoitteesta www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/elintarvikeyrityksen-perustaminen-ja-toiminta/

Suora linkki pakkausmerkintäkurssille (ei vaadi rekisteröitymistä): www.evira.fi/opetusmateriaalit/pkneuvonta/Pakkausmerkinnat/