Uutiset

Luomupäivien yhteydessä palkittiin Vuoden Luomuyritys ja myönnettiin luomukonkarin arvonimet

304Lukenut

Luomuliitto myöntää vuosittain Vuoden Luomuyritys -palkinnon innovatiiviselle, ekologiselle tai muuten innovatiivista esimerkkiä näyttäneelle luomuyritykselle. Tänä vuonna marraskuussa Luomupäivillä palkittiin Komppa-Seppälän luomutila Korpilahdelta. Yrittäjät Marja Komppa ja Ari Seppälä ovat viljelleet luomutilaansa vuodesta 1990. Yritys on Suomen suurin luomuhunajan tuottaja ja he ovat luoneet kaksi valtakunnallisesti tunnettua brändiä: Järki Särki -tuotteet sekä Mielihyvin-hunajan (ent. Voi Hyvin -hunaja). Pienimuotoisen elintarviketuotannon haasteitakin on kohdattu ja niistä selviämisessä on tarvittu nokkeluutta ja kärsivällisyyttä.

Luomuliiton myöntämän luomukonkari -arvonimen saa tunnustuksena pitkästä työskentelystä luomuviljelyn ja alan kehittämisen parissa asiantuntijana. Tunnustuksen elämäntyöstä luomualan eteen sai Ilmari Schepel, joka on toiminut luomuviljelijänä jo 1970-luvulla ja Itä- ja Pohjois-Suomessa luomualan neuvontatöissä vuosikymmeniä. Toisen arvonimen sai Tero Tolonen, joka on vienyt luomua eteenpäin virkamiestyönä maa- ja metsätalousministeriössä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan.

Juttu perustuu Luomuliiton uutisiin 10.11.2022 Vuoden Luomuyritys Komppa-Seppälän luomutilalle
ja Luomukonkarin -arvonimi Tero Toloselle ja Ilmari Schepelille