Uutiset

Lähiruoan käytön muutos julkiskeittiöissä selvitetään

723Lukenut

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti selvittää maa- ja metsätalousministeriön tilaamassa tutkimuksessa julkiskeittiöiden lähiruoan käytön ja sen aluetaloudelliset vaikutukset sekä maakunnallisella että valtakunnallisella tasolla. Vastaavanlainen selvitys on toteutettu aikaisemmin vuosina 2013-2014 ja nyt saatavia tuloksia tullaan vertaamaan tuohon aikaisempaan selvitykseen.

Ruralia-instituutin toteuttama selvitystyö on käynnissä. Syksyllä 2019 on toteutettu valtakunnallinen kysely, jolla kartoitetaan hankintarenkailta ja -yksiköiltä muun muassa niiden ostamien elintarvikkeiden ja raaka-aineiden alkuperä sekä yleinen asenneilmapiiri paikallisia hankintoja kohtaan. Hankkeen vaikuttavuuslaskelmat toteutetaan Ruralia-instituutissa kehitetyllä RegFin-laskentamenetelmällä.

Tuloksia selvityksestä esiteltiin ensimmäisen kerran Elintarviketeollisuuden vuosiseminaarissa Helsingissä 27. marraskuuta. Esityksen materiaali ja video on katsottavissa https://aitojamakuja.fi/tilaisuuksien-materiaalit/ Tiivis julkaisu tutkimuksesta ilmestyy tammikuussa 2020.

Lisätietoja
Leena Viitaharju
leena.viitaharju@helsinki.fi