Artikkelit

Artesaaniruoan SM-kisat järjestettiin kolmatta kertaa

1.1TLukenut

Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestettiin 21.-23.3.2018 Raaseporissa jo kolmatta kertaa. Kilpailuun osallistui 108 artesaaniruokatuotetta 54 yrityksestä. Kilpailu oli avoin myös Baltian maiden ja Pohjoismaiden osanottajille. Tällä kertaa kilpailuun osallistui joitakin yrityksiä Ruotsista ja Virosta. Nyt kilpailtiin seuraavissa luokissa: maitotuotteet, lihatuotteet, kalatuotteet, leipomotuotteet, marjat ja hedelmät, vihannes- ja sienituotteet, kylmät mauste- ja ruokakastikkeet, snaksit, pohjoismaiset juomat ja innovatiiviset artesaaniruokatuotteet. Eniten tuotteita jätettiin leipomotuotteiden ja pohjoismaisten juomien luokissa.

Luotolainen Ravintola Strandis sai täydet pisteet klassisesta hauen mädistään.

Kilpailupäivinä järjestettiin myös suuren suosion saavuttanut seminaariohjelma esitelmineen ja yrityskäynteineen. Palkintojenjako järjestettiin Raaseporissa pidetyn juhlaillallisen yhteydessä, ja juontajapari Matias Jungnerilla ja Harriet Strandvikillä oli ilo saada jakaa kultamitali tuotteelle, joka sai kilpailussa täydet pisteet. Täyden potin otti luotolainen Ab Strandis Oy klassisella hauen mädillään kalatuotteiden luokassa.

Rannikon Ruoka -hanke, jonka puitteissa kilpailu on järjestetty kolme kertaa, päättyy 31.12.2018. Kilpailun omistus siirtyy tämän jälkeen Mathantverk i Finland rf – Suomen Artesaaniruoka ry nimiselle yhdistykselle. Kilpailu tullaan järjestämään Jyväskylässä vuonna 2019 ja Ahvenanmaalla vuonna 2020. Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kilpailun järjestämisestä tulevaisuudessa voivat kääntyä yhdistyksen puoleen.