Uutiset

Valtakunnallinen lähiruokapäivä 9.9.2023

©maaseutuverkosto, Satokausikalenteri Lähiruokapäivä 2022
135Lukenut

Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruoan parissa. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajia, ruoka-alan ammattilaisia ja muita toimijoita, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten.

Lue lisää ja ilmoittaudu Lähiruokapäivä.fi! Samalla sivulla pääsee tutustumaan ilmoittautuneiden kohteiden tarjontaan ja suunnittelemaan omaa vierailukierrosta.

Ryhdy järjestäjäksi!

Kotimainen ruoantuotanto sekä tarinat sen takana kiinnostavat suomalaisia enemmän kuin koskaan – lähde siis mukaan lähiruokatrendin aallonharjalle. Osallistumalla Lähiruokapäivään tapahtuman järjestäjänä, yksin tai yhdessä vaikka naapurin kanssa, tarjoatte vierailijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan lähiruoan ammattilaisiin ja muihin maaseudun toimijoihin pintaa syvemmältä. Voitte halutessanne myydä tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan kuluttajille. Kotimainen ammattitaito, työ ja raaka-aineet ovat ylpeyden aihe!

Osallistuneiden toimijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta tapahtuman kasvaessa ja kehittyessä. Viime vuonna ovensa avasi 304 yritystä ja tilaa ympäri Suomen. Ilmoittautuessasi osallistujaksi tapahtumaan 14.8. mennessä voit tilata veloituksetta Lähiruokapäivän materiaalipaketin, jota voit käyttää tapahtuman markkinoinnin ja järjestämisen tukena.

Lähiruokapäivän järjestämisestä kiinnostuneille on webinaari 28.6.2023 klo 13–14. Webinaarissa kerrotaan käytännön asioita oman tapahtuman järjestämisestä, materiaalipaketin sisällöstä sekä vinkkejä viestintään. Ilmoittaudu webinaariin!

Lisätietoja
Anna Mäkinen
Lähiruokapäivä.fi / Maaseutuverkostoyksikkö