Ruokatarinani -videoissa pienet elintarvikeyritykset kertovat mikä heitä innostaa yrittäjyydessä, millainen on yrittäjän arkipäivä ja millaista on työskennellä lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden parissa. Kuudella eri puolella Suomea kuvatulla videolla vieraillaan Pohjois-Karjalassa Puromäen puutarhassa, Pohjanmaalla Närpiön Jäätelötehtaalla, Pohjois-Savossa Pohjolan Hedelmä -tilalla, Etelä-Pohjanmaalla Namituvassa, Kymenlaaksossa Paavolan kotijuustolassa ja Uudellamaalla Piian Herkuissa.
Videoihin voi tutustua seuraavien kanavien kautta ja tekstitykset suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi löytyvät Aitoja makuja -soittolistoina:
- Aitoja makuja Facebook-sivut
- Aitoja makuja Instagram
- Aitoja makuja YouTube-soittolista kaikista videoista (suomeksi)
- Aitoja makuja YouTube-playlist (på svenska)
- Aitoja makuja YouTube-playlist (in English)
#Ruokatarinani-kampanjan ideana on esitellä ruoka-alan moninaista yrittäjyyttä. Samalla kerrotaan, millaisia mahdollisuuksia pienyrittäjyys tarjoaa esimerkiksi elintarvikealaa opiskeleville, ammatinvaihtoa miettiville tai muuten vaan alasta kiinnostuneille.
Kannustamme myös kaikkia elintarvikeyrittäjiä jakamaan oman tarinansa sosiaalisessa mediassa hastagilla #ruokatarinani.
Videot tuotettiin Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio -hankkeessa ja ne kuvasi ja editoi Bonzu / https://bonzu.fi. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ruokaketjuhankkeena.
Kirjoittaja
Päivi Töyli
Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti