Uutiset

Osta tilalta! -päivää juhlitaan 15.9.2018

1.24TLukenut

Lähiruoan ystävä, valtakunnallinen Osta tilalta! -tapahtumapäivä on tulossa! Sadonkorjuun merkeissä juhlitaan suomalaisia ruoantuottajia ja heidän tuotteitaan lähtemällä noutamaan ne suoraan tiloilta omaan ruokapöytään. Samana päivänä järjestetään yhteistyössä Makumatka maalle -teemapäivä, joka kutsuu maaseudun matkailu- ja elämyspalveluita tuottavat yritykset esittelemään toimintaansa.

Muista osallistua myös valokuvakilpailuun! Jaa suoramyyntiostoksiin, -tiloihin tai niihin liittyviin tunnelmiin ja kokkailuihin liittyvä kuvasi 20.8 – 20.9 Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa ja tägää se #elämystilalla sekä #ostatilalta tai #köpavbonden. Palkinnot ja kilpailun tarkemmat säännöt voi lukea osoitteesta https://ostatilalta.fi/kuvakilpailu/.

Kurkkaa löytyykö sinun alueeltasi kenties kotimainen lampaanliha, maistuvat kasvikset tai kukkaishunaja osoitteesta https://ostatilalta.fi ja lähde matkaan! Sivusto tarjoaa myös reseptivinkit ja tekemistä lapsille tapahtumapäivää varten.

Päivän järjestäjäksi ilmoittautuminen on auki 15.9.2018 saakka ja se on maksutonta.

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkostopalvelut, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Marttaliitto, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

Teksti: Ellinoora Havaste