Artikkelit

Osta tilalta! -päivä houkutteli jälleen uusia asiakkaita tiloille ja lähiruoan pariin

1.38TLukenut

15. syyskuuta vietettiin kolmatta valtakunnallista Osta tilalta! -päivää. Päivään osallistui 237 tilaa ympäri Suomea. Tuottajille lähetettyyn palautekyselyyn tuli vastaus 112 päivään osallistuneelta tilalta ja heillä tapahtumapäivän kävijämäärä nousi yhteensä 12 700 henkilöön.

Leena Kuoppalan kuvakilpailu-kuvassa tulivat ikuistetuksi Muuramella sijaitsevan Syrjälän tilan lehmät.

Tuottajista kolme neljästä kertoi odotuksensa kävijämäärän ja ostojen suhteen täyttyneen hyvin tai erittäin hyvin. Yksi osallistuneista tiloista oli Nurmijärvellä sijaitseva Krannin tila ja kauramylly. Luomutuotantoon siirtynyt 460-vuotias viljatila onnistui houkuttelemaan Osta tilalta! -päivänä paikalle myös uusia asiakkaita.

– Ihmiset tuntevat Osta tilalta! -päivän ja selvästi heräsivät tutustumaan lähiruokaan paikan päälle, emäntä Anne Lukana kertoo.

Tila järjesti päivänä paitsi omien ja lähitilojen tuotteiden suoramyyntiä, myös opastettuja kierroksia tilan uudessa myllyssä.

– Kuluttajalle on tärkeää nähdä livenä miten ja missä tuote oikein syntyy. Päivä oli meille oikein myönteinen kokemus, Lukana kertoo.

Anne Lukana esitteli Krannin tilan uutta kauramyllyä Osta tilalta -päivän kävijöille. Kuva: Ellinoora Havaste.

Tuottajat varautuivat valtakunnalliseen tapahtumapäivään myös aktiivisella tiedottamisella – lähes kaikki ilmoittivat käyttäneensä Facebookia markkinoinnissa. Kolmasosa vastaajista kertoi ottaneensa yhteyttä itse tai yhdessä alueen muiden tuottajien kanssa paikallistiedotusvälineisiin. Moni näki Osta tilalta! -päivässä kasvuvaraa vielä suuremman osallistujamäärän tapahtumaan.

Syyskuussa järjestettiin myös Osta tilalta! -päivän #elämystilalla-kuvakilpailu, johon haettiin suoramyyntiin ja siihen liittyviin kokemuksiin sopivia kuvia. Kuvakilpailuun tuli 48 osallistujaa ympäri Suomea.

Seuraava valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä järjestetään syyskuun puolivälissä lauantaina 14.9.2019. Ilmoittautuminen tuottajaksi avautuu keväällä 2019 osoitteessa:
ostatilalta.fi

Teksti: Ellinoora Havaste