Uutiset

Lähiruoka & luomu -messut yhdistää tuottajat ja kuluttajat

906Lukenut

Tänä vuonna seitsemännen kerran järjestettävät Lähiruoka & luomu -messut tuo suomalaiset pientuottajat, sertifioidut luomutuotteet ja lähellä tuotetun ruoan Helsingin Messukeskukseen 4.–7.4.

Tapahtumassa voi tehdä ostoksia, saada reseptivinkkejä sekä tutustua lähi- ja luomuruokaa tuottaviin yrityksiin ja pienyrittäjiin. Mukana olevien yritysten valikoimissa on muun muassa lihatuotteita, juustoja, viljatuotteita, perinneherkkuja ja jäätelöä.

– Lähiruoka ja luomu ovat vahvistaneet asemansa kuluttajien ruokakorissa. Niiden valikoimat ovat laajentuneet ja myyntikanavat ovat moninaistuneet. Tämä kertoo osaltaan, että ruokaketju on muuttumassa aidoksi ruokajärjestelmäksi, jossa kuluttajalähtöisesti tuotetulla ruoalla on monta reittiä pellolta pöytään, sanoo maa- ja metsätalousministeriön lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen, joka toimii myös Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmän puheenjohtajana.

Ruoalta odotetaan nykyisin monia seikkoja; oikean hinnan lisäksi sen tulee olla elämyksellistä ja vastata omiin arvoihin. Lähiruoka ja luomu vastaavat moniin isoihin kuluttajatrendeihin, kuten kestävyyteen, jäljitettävyyteen, aitouteen ja merkityksellisyyteen.

– Tutkimusten mukaan lähiruoan suurin ostomotiivi on halu tukea paikallisia tuottajia ja yrittäjiä. Halutaan myös tietää, kuka ruoan on tuottanut ja miten. Lähiruoka & luomu -messuilla on oiva tilaisuus saattaa yhteen tuottajat ja kuluttajat.

Lähiruoka ja luomu -messut ovat avoinna torstaista lauantaihin 4.–6.4. klo 10–18 ja sunnuntaina 7.4. klo 10–17. Samaan aikaan Messukeskuksessa on käynnissä myös Kevätmessut sekä erityisruokavalioita esittelevä Lautasella-tapahtuma, joka on avoinna perjantaina ja lauantaina.

www.lahiruokaluomu.fi