Uutiset

Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot juustolalle ja varhaisperunafestivaalille

492Lukenut

Alfred Kordelinin säätiö myöntää vuosittain Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan ja ruoantuotannon, kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden tuottamisen ja niiden käytön, ruokaperinteiden, suomalaisen ruokakulttuurin ja näiden tunnettavuuden edistämiseksi.

Tänä vuonna 5000 euron ruokakulttuuripalkinnot myönnettiin pälkäneläiselle Heikkilän Juustolalle ja Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffelille. Heikkilän juustola palkittiin kotimaisen lähiruoan eteen tehdystä innovatiivisesta markkinointi- ja saavutettavuustyöstä, jolla tavoitetaan myös nuoria kuluttajia lähiruoan käyttäjiksi. Ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry palkittiin varhaisperunaa tunnetuksi tekevästä Neitsytperunafestivaalista ja lähiruoan ympärille rakennetusta kulttuuriohjelmasta.

Juttu on lyhennelmä Alfred Kordelinin säätiön 14.4.2021 julkaisemasta tiedotteesta.