Alfred Kordelinin säätiö myöntää vuosittain Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan ja ruoantuotannon, kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden tuottamisen ja niiden käytön, ruokaperinteiden, suomalaisen ruokakulttuurin ja näiden tunnettavuuden edistämiseksi.
Tänä vuonna 5000 euron ruokakulttuuripalkinnot myönnettiin pälkäneläiselle Heikkilän Juustolalle ja Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffelille. Heikkilän juustola palkittiin kotimaisen lähiruoan eteen tehdystä innovatiivisesta markkinointi- ja saavutettavuustyöstä, jolla tavoitetaan myös nuoria kuluttajia lähiruoan käyttäjiksi. Ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry palkittiin varhaisperunaa tunnetuksi tekevästä Neitsytperunafestivaalista ja lähiruoan ympärille rakennetusta kulttuuriohjelmasta.
Juttu on lyhennelmä Alfred Kordelinin säätiön 14.4.2021 julkaisemasta tiedotteesta.