Uutiset

Vuoden ruokakasvattajat: Sanna Talvia ja Juuso Joona

Kuvassa voittajat, kuva Hanna Larjavaara.
177Lukenut

Ruokatieto Yhdistys on myöntänyt Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoitukset yliopistonlehtori Sanna Talvialle Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta sekä maanviljelijä ja väitöskirjatutkija Juuso Joonalle Joutsenosta.

Tunnustus on vuosittain jaettava huomionosoitus henkilölle, yhteisölle, yhdistykselle tai yritykselle, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Valintakriteereissä painotetaan eri vuosina vaihtuvia ajankohtaisia teemoja. Tänä vuonna keskeistä oli ehdokkaiden ruokarauhaa ja rakentavaa ruokapuhetta edistävä toiminta.

Molemmat palkitut korostavat tieteellisen tiedon ja faktojen merkitystä rakentavan ruokakeskustelun lähtökohtana. Lisäksi tarvitaan uteliaisuutta ja aidon kohtaamisen halua. Ruokakeskustelu on tällä hetkellä moninaista ja osin vastakkaisiin suuntiin menevää.

Sanna Talvian ja Juuso Joonan näkemyksistä ja valintaperusteista voi lukea lisää Ruokatiedon verkkosivuilla ilmestyneestä artikkelista Ruokarauhaa ja rakentavaa ruokapuhetta: Sanna Talvia ja Juuso Joona Vuoden ruokakasvattajiksi.