Artikkelit

Savon silmut pienten elintarvikeyrittäjien apuna Pohjois-Savossa

2.25TLukenut

Miten omasta tuotekehitysideasta tai jo markkinoilla olevasta tuotteesta viilata huipputuote, kuinka saada lisää näkyvyyttä lähituotteelle ja mistä saada yksinyrittäjänä vertaistukea – näiden kysymysten kanssa monet pienyrittäjät painivat. Tähän haasteeseen on tarttunut Kehitysyhtiö SavoGrown ja Navitas Yrityspalveluiden yhteishanke, Savon silmut, joka käynnistyi keväällä 2018 Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Heti tositoimiin

Pia Tarvus kuuli Savon silmut -hankkeesta Navitaksen Armi Nissiseltä ja innostui heti. Hänellä on ollut ajatuksissa aloittaa aivan uudenlaisen tuotteen valmistus ja myynti, mutta tuotteen valmistusprosessissa on kohtia, joihin Pia tarvitsee alkuun apua. SavoGrown tuotekehittäjä Urpo Hirvonen tapasi Pian heinäkuussa ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Suonenjoella, uusituissa tuotekehitystiloissa, alkavat tuotetestaukset loppukesästä ja eiköhän syksyllä päästä maistelemaan ihka uutta tuotetta

Maakunnassa mainetta jo niittänyt Harri’s Food Factory ja gourmet-annosten isä Harri Pynnönen haluaa myös kehittää street food -vaunusta myytäviä lähiruoka-annoksia ja laajentaa toimintaansa. Harrin ajatuksissa on lisätä sisävesikalojen käyttöä pikaruokamenuissa ja kehittää tuotteita, joiden säilyvyysaika on nykyistä pitempi.

Sparrausta ja verkottumista

Savon silmuihin otetaan mukaan myös ituja, toimijoita, joilla ei ole vielä yritystä, mutta joilla on jokin kiehtova idea lähiruokaan liittyen. Pieniä elintarvikealan toimijoita ohjataan yksilöllisesti, mutta hankkeen aktiviteetteihin kuuluu myös paljon erilaisia opintoretkiä, teemallisia tupailtoja, koulutustilaisuuksia ja koemarkkinointitapahtumia. Yhtenä päämääränä on lähteä silmujen kanssa Gastro 2020 -messuille esittelemään maakunnan lähiruoka-antia.

Lisätietoja
Sonja Mäkkeli, sonja.makkeli@savogrow.fi
www.savogrow.fi/elintarvikekehitys